Dünya Tırmanış yaparken yanardağ patladı

Tırmanış yaparken yanardağ patladı

Paylaş
Tırmanış yaparken yanardağ patladı

Endonezya'daki Marapi Yanardağı'nda önceki gün patlama meydana geldi. 3 kilometre yükseğe kadar küller püskürürken o sırada dağa tırmanan 75 kişilik gruptan 11'i öldü, 12'si ise kayboldu.

Endonezya'nın Batı Sumatra bölgesinde yer alan Marapi Yanardağı pazar günü patladı. 2 bin 891 metre yüksekliğindeki dağdan 3 kilometre yükseğe kadar kül püskürdü. Bölgede ikinci seviyede alarm verilirken 3 kilometre çapındaki alana giriş yasaklandı. Ancak patlama sırasında 75 kişilik bir grup, dağa tırmanıyordu. Önceki gün düzenlenen kurtarma operasyonunda çoğunda yanık yarası bulunan 49 kişi kurtarıldı. Dün devam eden arama çalışmalarında ise 3 kişi yaralı bulunurken 11 kişinin de cesedine ulaşıldı.

Haberin Devamı

127 VOLKAN YER ALIYOR

Halen 12 kişinin kayıp olduğu bildirildi. Yanardağın tekrar patlaması üzerine arama çalışmalarına ara verildi. Marapi Yanardağı’nda 1979’da meydana gelen patlamada 60 kişi ölmüştü. Sumatra’nın en aktif volkanları arasında yer alan Marapi daha önce de bu yılın ocak ve şubat ayları arasında patlamış, zirveden bin metre yukarıya kadar kül püskürtmüştü. ‘Pasifik Ateş Çemberi’ içinde yer alan Endonezya, 127 aktif volkana ev sahipliği yapıyor.