Dünya Türkiye seçimleri dünyada birinci manşet!

Türkiye seçimleri dünyada birinci manşet!

Paylaş
Türkiye seçimleri dünyada birinci manşet!

Son gelişmeleri anbean okurları ve izleyicilerine aktaran dünya basını gelen ilk sonuçları okurlarına böyle duyurdu...

Uluslararası Haber ajanları son gelişmeleri anbean aboneleri ile 'Son Dakika' kodu ile paylaşırken pek çok gazete ve televizyon da Türkiye'yi yakından izliyor.

Haberin Devamı

Al Jazeera gelen ilk sonuçlarda Erdoğan'ın yarışı önde götürdüğünü yazdı. Haberde verilerin AA'dan alındığı belirtildi. Al-Jazeera, 'Erdoğan güçlü bir momentum elde ederek üçüncü dönemini kazandı” yorumunu yaptı.

Yunan In.gr 'Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk sonuçları Erdoğan'ın açık zaferini gösteriyor' dedi.

Yunanistan merkezli Kathimerini, haberinde "Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 52,12`lik oyla birinci oldu. Takipçileri sokaklara döküldü, yabancı liderlerden tebrik mesajları geldi." dedi.

AFP 'Devlet medyası: Erdoğan, Türk oylarının yarısının sayılmasıyla önde gidiyor' başlığını attı.

Fransız gazete Le Monde da resmi internet sitesi üzerinden canlı yayın yaptı. Gazete, “Şu an oyların sadece yüzde 35’i sayılmışken, oyların yüzde 64.5’i Erdoğan’a gitti. İlk turda Erdoğan’a çıkan oy yüzde 64.7 idi. İlk turda Kılıçdaroğlu’na verilen oy yüzde 33.63’tü” dedi.

Haberin Devamı

CNN International`da Erdoğan`ın seçim sonrası ilk konuşmasına yer verildi. Konuşma, zafer turu olarak yorumlandı.

WALL STREET JOURNAL: SİYASET TARİHİNİN EN BÜYÜK SURVIVOR’I

ABD’nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal, seçimlerle ilgili kapsamlı bir haber hazırladı. Gazetenin internet sitesi üzerinde yayınlanan makalede, “Erdoğan zaferini ilan etti ve resmi olarak da onaylanırsa, bu sonuçlar Erdoğan’ı modern siyaset tarihinin en büyük ‘survivor’ı (hayatta kalanı) olarak gösterecek” denildi.

ABD merkezli NBC gelen ilk sonuçlar sonrası 'Erdoğan iktidarda kalmaya kararlı görünüyor' yorumunda bulundu.

Alman gazete Bild, “Oyların sayımı devam etmesine rağmen Erdoğan zaferini ilan etti” başlığını kullandı. Bild, “İstanbul ve diğer şehirlerde Erdoğan’ın destekçileri sokağa çıkarak kutlama yapıyor” ifadesini kullandı.

NY TIMES: CHP’DE SESSİZLİK HAKİM

New York Times, gün boyunca resmi internet sitesinden canlı anlatım yaparken, Erdoğan’ın resmi sonuçlar açıklanmamasına rağmen zafer kazandığına dikkat çekti. Gazete, “Türkiye’nin en büyük ikinci muhalefet partisinin Ankara’daki genel merkezinde sessizlik var. Bina önünde kordon var ve dışarıda hiç destekçi yok. İçeride ise parti yetkilileri görünmüyor” gözlemine yer verdi.

Haberin Devamı

İsveç medyasından Dagens Nyheter, seçim sonuçlarını "Erdoğan, Türkiye`deki cumhurbaşkanlığı seçiminin galibi olduğunu ilan etti." manşetiyle verdi.

France 24 'ilk sonuçlar Erdoğan'ı önde gösteriyor' dedi. Euronews haberinde 'Devlete ait haber ajansı Anadolu Ajansı'na göre, Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turundan alınan ilk sonuçlar, Erdoğan'ın yüzde 56, rakibi Kılıçdaroğlu'nun ise yüzde 44 olduğunu gösteriyor' ifadelerine yer verdi.

Al Arabiya 'Erdoğan, oyların yarısının sayılmasıyla önde gidiyor' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

ABC News, 'Türkiye'nin devlet haber ajansından alınan resmi olmayan sonuçlar, Erdoğan'ın ikinci turda önde olduğunu gösteriyor' dedi.

İngiliz Daily Mail Erdoğan'ın yarışı önde götürdüğünü yazdı.

Türkiye seçimleri dünyada birinci manşet