Dünya Uçuşan elbise pazarı

Uçuşan elbise pazarı

Paylaş
Uçuşan elbise pazarı

Manzaraya karşı uçuşan bir elbise içinde poz vermek isteyen kadınlar, tek kare için 1300 dolar (35 bin TL) harcıyor.

Her şey, Hawaii’de yaşayan fotoğrafçı Stacey Williams’ın uzun kuyruklu kırmızı elbisesini kullandığı bir fotoğraf çekimiyle başladı. Herhangi birinin, moda dergisinden fırlamış gibi görünmesini sağlayan bu sihirli elbise bir anda sosyal medyada akıma dönüştü. Elbiseyi giymek yetmiyordu. Aynı zamanda onunla en iyi pozun verileceği manzarayı bilmek de gerekiyordu. Müşteriler Williams’a ulaşmaya başladı. Onunla dünyanın çeşitli yerlerinde çekim yapmak istediğini söyleyen müşterilerin sayısı hızla arttı. Nisan 2021’de başlayan bu iş ayda 12-15 çekimlik bir işe dönüştü. Her bir çekim müşterilere en az 1300 dolara mal oluyor.

Haberin Devamı

ELBİSEYE ÖZEL TATİL

Ancak yaşları 30-50 arasında değişen müşteriler, Haziran 2024’e kadar fotoğrafçının tüm randevularını doldurdu. En çok talep Yunanistan’ın Santorini adası için yapılıyor. Burada beyaz badanalı binalar, açık mavi gökyüzü, sakin bir denize bakış ve rüzgarda süzülen, canlı renkte, üç metre kuyruklu bir elbiseden oluşan formül çok iyi işliyor. Fotoğrafçı müşterileri için elbiseleri tedarik ediyor, yer ve ulaşım planlamasını, makyaj sanatçılarını ve drone çekimlerini de ayarlıyor. Dubai ve Jamaika gibi merkezler de bu çekimler için çok rağbet görüyor.


 

AYDA 30 ÇEKİM

Uçan elbiseyle fotoğraf hizmeti sunan HerDressJamaica’nın kurucusu Chrisan Hunter, “Üç günlüğüne geliyorlar. Ayda en az 30 çekim yapıyoruz. Fiyatlar kişi başı 350 - 450 dolar arasında değişiyor. Beş farklı fotoğrafçı arasından seçim yapılabiliyor. Tüm çekimlerde elbisenin uçmasını garantileyen bir asistan oluyor” diyor. Santorini merkezli Flying Dress Photo adlı bir şirket de müşterilerine uçan elbiseli çekim sağlıyor. Uzmanlara göre bu çekimlere genellikle özgüven eksikliğiyle mücadele eden kişiler başvuruyor.

Haberin Devamı

MİLYONLUK PAZAR

İş dünyası içerikleri sunan Bloomberg Linea’ya göre dünya çapında sosyal medyada paylaşmaya uygun fotoğraf çekimi için saat başı 550 Euro ödeniyor. Bu da kendini sadece tatil fotoğrafları çekmeye adayan bir işletmenin dört ayda 450 bin Euro kazanma potansiyeli taşıması anlamına geliyor.