Dünya Ukraynalı modelden kırmızı halıda Putin'e küfürlü protesto

Ukraynalı modelden kırmızı halıda Putin'e küfürlü protesto

Paylaş
Ukraynalı modelden kırmızı halıda Putin'e küfürlü protesto

Ukraynalı ünlü model Alina Baikova Cannes Film Festivali'nde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik hakaret içeren bir protesto düzenledi.

Fransa'da 76'ncı Cannes Film Festivali'nde Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği Kuru Otlar Üzerine filminde rol alan Merve Dizdar, "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazandı. Dünyanın yakından takip ettiği Festival'de son günlerde üst üste gündem olan protestolar meydana geliyor.

Haberin Devamı

KANLI PROTESTO

Geçtiğimiz günlerde bir modelin yaptığı protesto ise festivale damga vurdu. Kameraya yansıyan o anlarda rahatça merdivenleri çıkan ve sürekli etrafına baktığı görülen kadın yolun yarısında ellerini havaya kaldırdı ve yanında getirdiği sahte kanları başından aşağı döktü.

PUTİN'E HAKARET İÇERİKLİ PROTESTO

Bu gelişmeden 5 gün sonra 34 yaşındaki Ukraynalı model Alina Baikova çok konuşulacak bir olaya imza attı. Calvin Klein, Lanvin ve Dior için modellik yapan Baikova, Vladimir Putin'e yönelik meydan okuyan bir hakareti ortaya çıkardı. Sarı elbisesinin üzerine mavi harflerle yazdığı o kelimeleri gazeteciler hemen fotoğrafladı.

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA YAPTI

Protestosu sonrası sosyal medya hesabından açıklamalarda da bulunan Baikova, "İşte Ukrayna için 'GERÇEK DESTEK'in kanıtı! Tutuklandım ve festival politikleşmek istemediği için halıyı terk etmem istendi" dedi. (Milliyet)

Haberin Devamı