Dünya Üniversite önünde skandal görüntü! Belinde silahla geldi, Filistinlilere gözdağı verdi

Üniversite önünde skandal görüntü! Belinde silahla geldi, Filistinlilere gözdağı verdi

Paylaş
Üniversite önünde skandal görüntü! Belinde silahla geldi, Filistinlilere gözdağı verdi

ABD New York'ta Yahudi bir belediye meclis üyesinin Filistin taraftarlarının önünde silahla verdiği poz, depreme yol açtı. Gözaltına alınan Inna Vernikov'un sosyal medya paylaşımlarında nefret kustuğu görüldü.

7 Ekim Cumartesi Hamas grubunun İsrail'e sürpriz baskınıyla tetiklenen savaşta bir hafta doldu, Filistin'de 2 bin 200, İsrail'de 1300 can kaybı var. Hamas'ın saldırısına karşı ağır bir misillemeye girişen İsrail ordusu, tamamen abluka altına aldığı Gazze'nin bazı mahallelerini bombalayarak haritadan sildi. Beklenen kara harekatı öncesinde elektrik, su, gaz ve yiyeceğin bulunmadığı Gazze'deki insani durum bıçak sırtında.

Haberin Devamı

Dünyada ise Filistin ve İsrail'i destekleyen gösteriler altı kıtaya yayılmış durumda. Avustralya'dan Kolombiya'ya, Japonya'dan Güney Afrika'ya, Filipinler'den ABD'ye, Brezilya'dan Yunanistan'a dünyanın her köşesinde insanlar ayakta.

Özellikle cuma günü namaz çıkışında birçok ülkede dev kalabalıklar Filistinliler ve Gazzeliler için yürüdü. Irak, Lübnan, Ürdün, Türkiye, Bangladeş, Endonezya, Libya, Yemen, Pakistan gibi ülkelerde büyük gösteriler vardı.

İKİ TARAFTAN DA GÖZALTILAR

Gösterilerin bir diğer adresi ABD'nin New York şehrinde İsrail ve Filistin destekçileri aynı anda sokaklardaydı. Filistin destekçileri ellerinde pankartlar ve bayraklar, boyunlarında kefiyeleriyle İsrail'in Gazze'ye saldırılarının durmasını istedi.

Haberin Devamı

İsrail taraftarlarının ellerinde ise ülke bayrağının yanı sıra ABD bayrakları da vardı.

Gösterilerde zaman zaman tansiyon yükseldi, polis tarafların birbirine yaklaşmasını engelledi. Uluslararası haber ajansı AFP, Filistinli göstericileri kışkırtan bir İsrail yanlısının polis tarafından gözaltına alındığı fotoğrafları geçti. Yanı sıra bazı Filistin taraftarlarının da gözaltına alındığı görüldü.

GÖRÜNTÜ SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILDI

Ancak en sıra dışı gözaltı, Brooklyn Üniversitesi'ndeki öğrenci protestosunda yaşandı. New York belediye meclisi üyesi Inna Vernikov, belinde silahla arz-ı endam etti.

Üniversite kampüsündeki Filistin taraftarlarının arasında Smith & Wesson 9 milimetre silahıyla boy gösteren Yahudi asıllı Vernikov'un görüntüleri, sosyal medyada paylaşıldı.

Geçen ay silah ruhsatı alan Vernikov'un gösteride sergilediği görüntü polisi harekete geçirdi, belediye meclis üyesi gözaltına alındı. Karakola teslim olan Inna Vernikov'un silahına ve ruhsatına el konulurken, ilerleyen günlerde mahkemeye çıkması bekleniyor.

New York Valisi Kathy Hochul ve belediyedeki diğer meclis üyeleri, Ukrayna asıllı Vernikov'u kınayan açıklamalar yaptı.

New York yasalarına göre, silah ruhsatı olanların okullar ya da gösteri alanlarına silahla girmesi yasak.

NEFRET DOLU

New York'ta Filistinlililere karşı en sert muhalefet eden isimler arasında yer alan Vernikov, Filistin'i destekleyen göstericileri 'terörist' olmakla suçluyor.

Haberin Devamı

Sosyal medya hesabından bir videoyu, "Nehirden denize kadar Filistin özgür olacak diye bağırıyorsanız, siz bir Hamas destekçisisiniz. Dünyayı Yahudi halkından kurtarmak için terörü buraya getirmek isteyen bir savunucusunuz. Hiçbir zaman sessiz kalmayacağız" mesajıyla paylaştı.