Dünya Ünlü savcı Marcelo Pecci suikastında beş kişiye 23'er yıl hapis!

Ünlü savcı Marcelo Pecci suikastında beş kişiye 23'er yıl hapis!

Paylaş
Ünlü savcı Marcelo Pecci suikastında beş kişiye 23'er yıl hapis!

Hamile eşi Claudia Aguilera ile balayında olan savcı Marcelo Pecci, jet ski ile gelen katillerin kurbanı olmuştu. Tüm dünyada yankı bulan olayın ardından 5 kişi yakalandı. Suçluların cezası belli olurken, suikastte kimin parmağı olduğuna dair araştırmalar sürüyor.

Marcelo Pecci ve gazeteci eşi Claudia Aguilera, balayından paylaşımlar yaptıktan dakikalar sonra kendilerine doğru bir jet skinin yaklaştığını gördü. Kıyıya doğru gelen jet ski özel plajda durdu, jet skideki iki erkekten biri sakin bir şekilde kuma ayak bastı. Hiçbir söz söylemeden silahını çıkarıp iki el ateş etti.

Haberin Devamı

2 EL ATEŞ ETTİ

Silahtan çıkan kurşunların hedefinde, Paraguay'ın en tanınmış savcılarından biri, Marcelo Pecci vardı. Savcı Pecci, özellikle yolsuzluk dosyaları ve mafya davalarıyla adını duyurmuştu, baktığı davalar arasında ayrıca uyuşturucu kartelleri, para aklama ve terör finansmanı da vardı. Baru'daki silahlı saldırı, yalnızca Paraguay'da değil tüm Güney Amerika'da şok etkisi yarattı.

5 KİŞİ YAKALANDI

Savcı Picci'yi öldürenleri yakalamak için insan avı başlatıldı, Haziran ayının ilk günlerinde beş kişinin yakalandığı duyuruldu. Yakalananlar Marisol Londono Bedoya, Eiverson Adriaan Arrieta Zabaleta, Wendre Still Scott Carrillo, Cristian Camilo Monsalve ve Luis Correa Galeano'ydu.

HAPİSHANE ÇETESİ ŞÜPHESİ

Haberin Devamı

Savcılık şüphelilerin 47'şer yıl hapsini talep etti. Mahkeme ise, savcılıkla varılan anlaşma gereği cezayı 23'er yıla düşürdü. Cinayeti işleyen dört kişi, söz konusu cezayı hapishanede çekmek zorunda. Kolombiyalı yetkililer, Marcelo Pecci suikastında Brezilyalı hapishane çetesi First Capital Command'ın rol aldığını tahmin ediyor.