Dünya 'Ünlüleri öldürün' diyen şarkı

'Ünlüleri öldürün' diyen şarkı

Paylaş
'Ünlüleri öldürün' diyen şarkı

7 Ekim’den beri Gazze’ye saldırılarına devam eden İsrail’de son günlerde popüler olan ve ‘kargaşa’ anlamına gelen ‘Harbu Darbu’ adlı rap şarkısında eski porno yıldızı Mia Khalifa, Arnavut asıllı İngiliz şarkıcı Dua Lipa ve ABD’li model Bella Hadid’in öldürülmesi çağrısı yapılıyor.

Ness ve Stilla adlı rapçiler savaş yanlısı şarkıyı kasımda yayınladı. O tarihten bu yana da IDF’nin (İsrail Savunma Kuvvetleri) gayri resmi savaş marşı haline geldi. Askerler düzenli olarak hoparlörlerinden bu marşı çalıyor. Şarkı Spotify’da 18 milyondan fazla kez dinlendi.

Haberin Devamı

ÖLÜM LİSTESİ

Şarkının son dizesi “Üzerinize bir fırtına yağdıracağız. Her köpek sonunda hak ettiğini alır” diyor. Rapçiler daha sonra IDF’nin ölüm listesinde olduğunu iddia ettikleri isimleri sayıyor. Hamas ve Hizbullah şefleriyle başlayan liste, “Her köpek sonunda hak ettiğini bulur/Bella Hadid, Dua Lipa, Mia Khalifa/Her köpek sonunda hak ettiğini alır” diye bitiyor. Dua Lipa sosyal medyadan ateşkes çağrıları yapmıştı. Baba tarafından Filistinli olan Bella Hadid “Filistinliler için umutlarım ve hayallerim olsa da, bunların hiçbiri bir Yahudi’nin zarar görmesini içermiyor” diye tweet atmıştı. Lübnanlı Mia Khalifa ise 7 Ekim saldırısının ardından Hamas’ı övmüştü.