Dünya Yapay rahip fiyaskosu

Yapay rahip fiyaskosu

Paylaş
Yapay rahip fiyaskosu

ABD’de öğretici olması amacıyla uygulamaya alınan yapay zeka ürünü rahip, kendini gerçek ilan edince hemen devreden çıkarıldı.

ABD’nin San Diego kentinde Hıristiyan bir grup eğitim aracı olarak yapay zekalı sohbet robotunu rahip olarak piyasaya çıkardı. ‘Peder Justin’ adlı rahibin, kullanıcıların Katoliklik hakkındaki sorularını yanıtlaması amaçlanıyordu. Peder Justin bazı kullanıcılara gerçek bir din mensubu olduğunu söylemeye başladı. İtalya’nın Assisi kentinde yaşadığını iddia ediyordu. Ayrıca cinsel konularda sert ifadeler kullanıyordu. Mastürbasyonun ciddi bir ahlaki bozukluk olduğunu söylüyordu.

Haberin Devamı

GÜNAH BİLE ÇIKARDI!

Hatta bir kadın kullanıcı, görüşmesinde günah çıkarmasını kabul ettiğini gösteren anları yayınladı. Yetkililer kullanıcı ihbarlarını inceledikten sonra Peder Justin hemen ‘görevden alındı.’ Rahip olarak sadece birkaç gün hizmet vermiş oldu. Onun yerine yeni biri göreve getirilecek. ‘Apolojetik Justin’ olacak. Yani, Hıristiyanlık inanışına açıklamalar getirmesi için kullanılacak. Uygulama yetkilileri, kullanıcıları, “Din konusunda zorlandığınız konular varsa, lütfen gerçek rahibinizden veya ruhani danışmanınızdan rehberlik isteyin” diye de uyardı.