Dünya Yapay zeka altın yumurtluyor

Yapay zeka altın yumurtluyor

Paylaş
Yapay zeka altın yumurtluyor

Silikon Vadisi’nde yapay zeka teknolojisine hakim olan mühendisler, milyon dolarlık maaşlar kazanıyor. Ortalama ücretler, yapay zeka mühendisi olmayanlardan 100 bin dolar daha yüksek!

Teknoloji şirketleri, yapay zeka (AI) konusunda deneyimli yazılım mühendislerini istihdam etmek için birbiriyle yarışıyor. Yarış kızıştıkça ücretler de artıyor. Bazı şirketler, mühendislere en az 1 milyon dolar ve üstünü ödemeye hazır. Yüksek ücretlerin nedeni, iyi AI mühendisleri bulmanın zorluğundan kaynaklanıyor. Kariyer hizmetleri platformu Levels.fyi’nin verilerine göre AI mühendisleri için yıllık ücret 280 bin dolar civarında. Yapay zeka mühendisi olmayanların ise de ortalama 190 bin dolar.

Haberin Devamı

TEK GELİR MAAŞ DEĞİL

Bir yapay zeka ve veri depolama firması olan Databricks’te işe alınan başlangıç seviyesindeki bir yazılım mühendisinin, maaşı dışında hisse senedi opsiyonları ve ikramiyelerle ücreti 224 bin doları bulabiliyor. OpenAI, en popüler yapay zekalı sohbet botu ChatGPT’yi geliştiren şirket. Burada maaşlar, ikramiyeler ve şirketteki öz sermaye dahil yılda 925 bin doları buluyor. Sam Altman tarafından 2015’te kurulan OpenAI’nin değeri 86 milyar dolar. Arthur Mensch’in bir yıl önce kurduğu Mistral AI şirketine 2 milyar dolar değer biçildi.