Dünya Yapay zeka güzelleri yarışıyor! İlk kez yapılıyor, 3 kriter var

Yapay zeka güzelleri yarışıyor! İlk kez yapılıyor, 3 kriter var

Paylaş
Yapay zeka güzelleri yarışıyor! İlk kez yapılıyor, 3 kriter var

Dünyada ilk kez yapay zeka modeli ‘kadınlar’ arasında güzellik yarışması düzenleniyor. Yarışmacıların hepsi bilgisayar ürünü.

İçerik oluşturucular için kurulan sosyal platform Fanvue, dünyanın ilk yapay zeka tarafından üretilen kadınlara yönelik güzellik yarışmasını düzenliyor. ‘Miss AI’, yani ‘Yapay Zeka Ürünü Güzellik Kraliçesi’ unvanını kazanana 20 bin dolar ödül verilecek.

Haberin Devamı

Yarışmacıların tamamı bilgisayarda yapay zeka araçlarıyla üretilmiş olacak. Yani aslında hepsi, birer hayal ürünü. Yarışmacılar güzellikleri, yaratımlarındaki teknolojik araçların kullanım şekli ve sosyal medyadaki etkilerine göre değerlendirilecek.

JÜRİ DE YAPAY

Bu yarışmanın bazı jüri üyeleri bile yapay zeka tarafından oluşturulacak. Jüride Instagram’da 300 binden fazla takipçisi olan Aitana Lopez, 280 binden fazla takipçisi olan Emily Pellegrini gibi yapay zeka modelleri yer alacak.

Yarışmaya katılmak için yarışmacıların yalnızca yapay zeka tarafından oluşturulmuş bir kadın görüntüsü göndermeleri ve bazı sorulara yanıt vermeleri gerekiyor. Bunlar arasında “Dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için tek hayaliniz ne olurdu?” gibi sorular ile kullanılan yapay zekanın teknik detaylarını içeren sorular olacak. Finale kalan 10 yarışmacı mayısta açıklanacak.

Haberin Devamı