Dünya Yatakhanede facia

Yatakhanede facia

Paylaş
Yatakhanede facia

Çin’de ilkokul ve anaokulu öğrencilerinin eğitim gördüğü yatılı bir okulun yatakhanesinde cuma gecesi yangın çıktı. Korkunç yangında 9 yaşındaki üçüncü sınıf öğrencisi 13 çocuk hayatını kaybetti. Okul müdürü gözaltına alındı.

Çin’de Henan Eyaleti’ne bağlı Nanyang şehrinde yer alan Yingcai İlkokulu’nun yatakhanesinde cuma gecesi yerel saatle 22.00 sıralarında yangın çıktı. Anaokulu ve ilkokul öğrencilerine eğitim veren yatılı okuldaki yangın hızla yayılırken güvenlik amacıyla pencerelere yerleştirilen demir parmaklıklar, çocukların alevlerden kaçmasına engel oldu. Faciada üçüncü sınıfta eğitim gören 9 yaşındaki 13 öğrenci hayatını kaybetti. 1 çocuk yaralanırken 30 kişinin bulunduğu yatakhanedeki diğer 16 öğrenci kurtarıldı.

Haberin Devamı

GÜVENLİK İHMALİ

Korkunç yangın 11.5 saat sonra söndürülebildi. Yangının sebebi araştırılırken okul müdürünün gözaltına alındığı bildirildi. Okulun öğrencilerinin çoğunun kırsal bölgelerden geldiği öğrenildi. Çin’de bina ve güvenlik standartlarının yeterli derecede uygulanmaması nedeniyle sık sık ölümcül yangınlar görülüyor. Kasım 2023’te Shanxi Eyaleti’nde bir ofis bloğunda çıkan yangında 26 kişi ölmüştü. Nisan 2023’te ise başkent Pekin’de bir hastanede çıkan yangında çoğu hastalardan oluşan 29 kişi hayatını kaybetmişti.