Dünya Yeni yılda büyük savaş kapıda

Yeni yılda büyük savaş kapıda

Paylaş
Yeni yılda büyük savaş kapıda

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, The Economist dergisine verdiği röportajda Rusya’nın yeni yılda büyük bir kara operasyonuna hazırlandığını söyledi.

Üst düzey generallerle birlikte The Economist dergisine röportaj veren Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy; Rusya’nın yeni yılda büyük bir kara operasyonuna hazırlandığını dile getirdi. Söz konusu harekatın Donbas bölgesinden, güneyden ya da Belarus üzerinden başlatılabileceğini dile getiren Ukrayna lideri Zelenskiy, Moskova’nın daha önce kuşattığı ancak alamadığı başkent Kiev’i bu yeni saldırı kapsamında yeniden hedef alabileceğini vurguladı.

Haberin Devamı

200 BİN KİŞİLİK ORDU

The Guardian’a konuşan Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov da Rusya’nın füze saldırılarının başarıyla savuşturulduğunu buna karşın yeni bir taarruzun kapıda olduğunu dile getirdi. Büyük bir saldırının hazırlandığına dair ellerinde kanıtlar olduğunu belirten Reznikov, saldırının şubata kadar gerçekleşebileceğinin altını çizdi. Reznikov, Rusya’nın seferberlik kapsamında askere aldığı acemi askerleri de cepheye süreceğini vurguladı. Ukrayna ordusundan komutanlar Rusya’nın bu saldırı için 200 bin kişilik bir ordu hazırladığını ileri sürdü.