Pazar Postası Dünyaca ünlü bir çok starın saçı protez!
Paylaş
Dünyaca ünlü bir çok starın saçı protez!

Dünyaca ünlü bir çok starın saçı protez!

Saçsızlık sorunu günümüzde genç yaşlı, kadın-erkek tanımıyor. Birçok kişinin ya saçları erken yaşta dökülüyor, ya da seyrelip kişinin dış görünümünü etkiliyor. Saç azlığından yakınanlar kendi yaşıtlarına göre yaşlı duruyor, psikolojik olarak da bundan etkileniyorlar. Saç problemini gideren birçok çözüm var günümüzde. Bunlardan biri acısız saç sahibi olmayı sağlayan protez saç yöntemi... Naomi Campell, John Travolta, Elton John, Sean Connery, Nicolas Cage gibi Hollywood starlarının da protez saçı olduğunu biliyor muydunuz? Protez saçı uzmanlarına sorduk. Kimler uygulayabilir, nasıl kullanılabilir öğrendik.

Haberin Devamı

Barış Çınar, Kadir Kanıkara ve Efkan Özdöl protez saçı Türkiye’de profesyonel olarak yapan üç sıkı dost. Üçü de hayatı boyunca saçsızlıktan yakınmış. Birçok yöntem denemiş, hayal kırıklığına uğramışlar. Bir süre sonra işi espriye vurarak kendilerini ‘saçsızlık’ değil, ‘saçlandırma mağduru’ olarak görmüşler. Kendi dertlerine çare bulmak için yurt dışına giderek protezi keşfetmişler. Doğallığından, kullanım rahatlığından etkilenen Barış Çınar, Kadir Kanıkara ve Efkan Özdöl saç protezi için şu bilgileri veriyor:

Kimler kullanabilir?

Saç protezi kaybın sebebi ne olursa olsun saçı tamamen dökülmüş veya seyrekleşmiş kadın-erkek, genç-yaşlı herkese uygulanabiliyor. Kemoterapi ve radyoterapi tedavileri sonucunda geçici saç kaybı yaşayanlar bile, protez saç uygulamalarıyla saçsızlık dönemlerini daha yüksek moralle geçirebiliyorlar. Sadece çok küçük yaştaki çocuklara, egzama gibi ileri derecede kronik cilt rahatsızlığı olanlara protez saç uygulaması önerilmiyor. Saç protezi kullanımı, tıpkı göz lensi ya da diş protezi kullanımı gibi kolay. Hijyen kurallarına uyularak uzmanlar tarafından saça yerleştiriliyor. Ancak yaşı ufak, zihinsel durumu nedeniyle kişisel temizliğini yapamayan, hijyen kurallarına önem vermeme sorunu olanların bu uygulamadan uzak durmasını öneriliyor.

Haberin Devamı

Nasıl uygulanıyor?

Saç protezi uzman kişiler tarafından takılıyor. Saç yerleştirme işleminin ilk basamağı ‘ölçülendirme’. Öncelikle kişinin saç kaybı yaşadığı bölgenin simetrik saç tasarım kalıbı oluşturuluyor. Ardından, bölgesel saç yoğunlukları belirleniyor, saçın renk, kalınlıkincelik, dalga boyu gibi yapısal özellikleri ayrıntılı bir şekilde saptanıyor. Ön tasarım son halini almak için yurt dışına gönderiliyor. 6-8 hafta içerisinde gerçek insan saçından yapılmış protez Türkiye’ye geliyor. Yüzde 100 insan saçından üretilen bu protez, kişinin saçına özel bir solüsyon yardımıyla yerleştiriliyor. Son aşamada ise kişinin isteğine, yüz yapısına göre saça şekil veriliyor. Erkeklerde 2.5 saatte saça şekil verilirken, kadınların saçları 3.5 saatte istenilen formuna kavuşuyor. Protez insanın tıpkı kendi saçı gibi boyanabiliyor, fön çekilebiliyor, balyaj yapılabiliyor. Protez saçla denize ve saunaya girebiliyor, duş alınabiliyor, rüzgarlı havada yürüyüş yapılabiliyor. Saça asılıp çektiğinizde dahi yerinden oynamıyor.

Haberin Devamı

Nasıl kullanılmalı?

Protezin rutin bakımının yapılması gerekiyor. Solüsyon ne kadar kaliteli olursa olsun, doğası gereği protez gücünü kaybedebiliyor. Protezin bakımı 3-5 haftada bir ilgili merkezlerde ücretsiz yaptırılabiliyor. Ya da uzmanlardan öğrendikleri bakımı kendileri yapabiliyorlar. Bir protez 1.5 sene rahatlıkla kullanılabiliyor. 1 yıl da sigorta kapsamında. Uzattığınız sigorta süresi boyunca protez saçlar istenildiğinde değiştiriliyor. Kişiye ve sigorta süresine göre fiyatı 1.500 ila 4 bin TL arasında değişiyor.

Bu yazı 6 Mart 2011 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır