Yaşam Dünyaca ünlü piyanistin sağ eli 35, sol eli 14 yaşında!

Dünyaca ünlü piyanistin sağ eli 35, sol eli 14 yaşında!

Paylaş
Dünyaca ünlü piyanistin sağ eli 35, sol eli 14 yaşında!

Dünyaca ünlü Çinli piyanist Lang Lang, sol elindeki sakatlık sebebiyle gelecek hafta vereceği konserde 14 yaşındaki ABD'li piyanist Maxim Lando'nun elini 'ödünç alacak'

Müzik dünyasının en tanınmış klasik müzik sanatçılarından Çinli piyanist Lang Lang, New York konser salonunun yeni sezonunu George Gershwin'in klasik eseri Rhapsody in Blue ile açacak.

Birkaç ay boyunca konserlerini iptal etmesine neden olan sakatlığı sebebiyle Lang Lang´a Cargneige Hall sezon açılışında kendisinin burs verdiği konservatuar öğrencisi 14 yaşındaki Amerikalı piyanist Maxim Lando eşlik edecek.
Maxim Lando, Lang Lang'ın piyanodaki sol eli olacak.

DAHA ÖNCE DE YAPMIŞTI

Maxim Lando daha önce de 76 yaşındaki jazz sanatçısı Chick Corea'ya piyanoda eşlik etmişti.

LANG LANG KİMDİR?

Lang Lang, müziğe 3 yaşından piyano çalarak başladı. 5 yaşına geldiğinde Shenyang Piyano Yarışması'nı kazandı ve ilk halka açık resitalini verdi.

9 yaşında Pekin'de Müzik Konservatuarı'na kabul edildi. 13 yaşında Tchaikovsky Uluslararası Genç Müzisyenler yarışmasında ödül kazandı ve Chopin Etüdlerinin tümünü Pekin Konser Salonu'nda çalma başarısı gösterdi.

TEK GECEDE ŞÖHRETİ YAKALADI

15 yaşında ABD'ye taşındı ve dünyaca ünlü Curtis Müzik Enstitüsü'nde eğitim aldı. 17 yaşında ''Gala of the Century'' de (Yüzyılın Galası) çalacak Andre Watts'ın planı aniden değişince son dakikada onun yerine çağrıldı ve Chicago Senfoni Orkestrası ile birlikte bir Tchaikovsky konçertosu sahneledi.

O gece müziğiyle dinleyicileri büyüleyen Lang Lang gazetelerde ''Tek Gecede Parlayan Yıldız'' olarak lanse edildi ve o günden sonra dünyanın en iyi konser salonlarının radarına girdi.

Rio'da gerçekleştirilen 2014 Dünya Kupası final karşılaşmasından sonra stadı dolduran onbinler, Lang Lang'in müziğiyle kendinden geçti.

56'ncı Grammy Ödül Töreni, 2008 Pekin Olimpiyatları Açılış Töreni ve daha onlarca büyük etkinliğin yanı sıra en şık resitallerin aranan piyanisti Lang Lang, her yıl 120'den fazla performansla dünyayı turluyor.

BARIŞ ELÇİSİ OLDU

Berlin ve Viyana Filarmoni Orkestrası gibi dünyanın en iyi orkestralarıyla sahne alan Çin doğumlu genç yıldızın, uluslararası süper star statüsüne ulaşma macerası en az müzikleri kadar etkileyici.

Ayrıca sanatçı gelecek vaat eden genç piyanistlere akıl danışmanlığı yaparak hastanelerde hasta çocuklar için performanslar sergileyerek ve sosyo-ekonomik imkanları olmayan toplumlara konserler vererek müzik yeteneğini hayır işlerinde farkındalık yaratmak için kullandığı için 2013 yılında Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği'nin "Barış Elçisi" unvanına layık görüldü.



Haberin Devamı