Yaşam Dünyada bir ilk: Kızaklı sırt çantası The HoverGlide

Dünyada bir ilk: Kızaklı sırt çantası The HoverGlide

Paylaş
Dünyada bir ilk: Kızaklı sırt çantası The HoverGlide

ABD'li Lightning Packs adlı firmanın tasarladığı yeni sırt çantası 'The HoverGlide', dünyada bir ilk olma özelliğine sahip kızaklı mekanizmasıyla, özellikle koşarken ve yürürken sırtta oluşan ekstra yükü azaltarak, kullanıcıya büyük bir rahatlık sağlıyor

POSTA.COM.TR

Haberin Devamı

'Doğru' sırt çantası, uzun tatil maceralarının olmazsa olmazıdır. Küçük sırt çantalarına, ihtiyaç duyacağınız eşyaları ve eşe dosta alacağınız hediyelik eşyaları sığdırmakta zorlanırsınız. Büyük sırt çantaları ise fazladan yük oluşturur. Koşu ve yürüyüşlerde büyük çantanın yükü çok daha fazla hissedilir.

AĞIRLIĞI VE GERİLİMİ YÜZDE 86 AZALTIYOR

Bütün bu sorunları yok etmek amacıyla yola çıkan Amerikan firması 'Lightning Packs', 'The HoverGlide' isimli bir çanta tasarladı. Özel kızaklı mekanizmasıyla, vücudun hareketlerine göre yerden yüksekliği değişmeyen çanta, kullanıcının üstündeki ağırlığı ve gerilimi yüzde 86 oranında azaltıyor.

Askeri amaçlı ve acil durumlar için kullanılabilen The HoverGlide tatilciler ve dağcılar için de oldukça uygun.

Haberin Devamı

The HoverGlide'a bağlı olan kordonlar yükü askıya alıyor ve kişi hareket halindeyken çanta yerden aynı yükseklikte kalıyor. Böylelikle kas ve eklem ağrıları minimuma iniyor. Çanta kişinin fazladan yük taşımasına olanak tanıyor.

Pensilvanya Üniversitesi Profesörü Lawrence Rome, Reuters'a yaptığı açıklamada "Normalde sırt çantaları insanın sırtına fazladan 21-27 kilogram yük bindirir. Ama TheHoverglide bunu 10 kiloya düşürüyor" dedi.

Çantanın çok kısa bir zamanda, yeni ürünlerin yatırımcılarla buluşma platformu Kickstarter'da görücüye çıkacağı belirtildi.