Bilim - Teknoloji Dünyada bir ilk: Yapay zeka bakanı!
Paylaş
Dünyada bir ilk: Yapay zeka bakanı!

ABD, Japonya, Çin, Güney Kore gibi teknoloji üreten ülkelerin bile aklına gelmeyeni Birleşik Arap Emirlikleri yaptı. Ülkede Yapay Zeka Bakanlığı kuruldu

Murat GÜLDEREN

Dünyada ilk kez kurulan bu bakanlığın başına ise sadece 27 yaşında olan Omar Bin Sultan Al Olama getirildi. Bakanlığın gelişmiş ülkelere örnek olması bekleniyor.

YAPAY ZEKA BAKANI NE YAPACAK?


Yapay Zeka Bakanı, adından da anlaşılabileceği gibi dünyadaki tüm yapay zeka ile ilgili teknolojileri takip edecek ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin bu alanda öncü olması için çalışmalar başlatacak.

Ülkenin şu anda 2031 yılını hedefleyen bir yapay zeka yol haritası da bulunuyor. Yapay zekanın odak noktasında dijital fabrikalar yer alıyor.

Gıda güvenliğinden de sorumlu olacak bakan, Birleşik Arap Emirlikleri'nin 2070 yılına kadar teknolojik konuda yapacağı adımlar için çalışacak. Petrol zengini ülkenin başbakanı Sheikh Mohammed bin Rashid, atamayı resmi Twitter hesabından yaptı.

Bir süre sonra petrole ihtiyaç kalmayacağının farkında olan BAE, ellerinde para varken bu teknolojiyi geliştiren ülke konumunda olmak istiyor.

MUTLULUĞU ÖLÇÜYORLAR


Birleşik Arap Emirlikleri, Avrupa ’da pek görmediğimiz türlerde bakanlıklara sahip bir ülke. Örneğin geçtiğimiz yıl “Mutluluk Bakanlığı ” isminde bir bakanlık görev yapmaya başlamıştı. Mutluluk bakanında şehrin mutluluğunu ölçümleyen bir araç var.

Bu araç; trafik durumu ve çağrı merkezinde yanıt bekleyen müşteri sayısı gibi verileri tek bir alanda toplayıp genel mutluluğu ölçüyor.

Haberin Devamı