Yaşam Dünyadaki genç ürologlara Türkler liderlik yapıyor

Dünyadaki genç ürologlara Türkler liderlik yapıyor

Paylaş
Dünyadaki genç ürologlara Türkler liderlik yapıyor

Dünya Genç Ürologları Derneği, genç ürologlara akademik liderlik eğitimleri vermenin yanı sıra, gelecekte dünya ürolojisinde Türk ürologlarının daha etkin olması için çalışmalar yapıyor

Dünya Genç Ürologları Derneği (IYUA), genç ürologlara akademik liderlik eğitimleri vermenin yanı sıra, gelecekte dünya ürolojisinde Türk ürologlarının daha etkin olması için çalışmalar yapıyor.

Haberin Devamı

IYUA’dan yapılan açıklamada, derneğin diğer merkezinin ABD’de açıldığı ve üye sayısının da bini aştığı kaydedildi. Açıklamada, 2010’da Doç. Dr. Emre Huri öncülüğünde kurulan derneğin, eylül ayında İstanbul’da düzenlenen "Dünya Endoüroloji Kongresi" ile faaliyetlerine başladığı belirtildi.

Moritanya, Etiyopya, Senegal, Nijerya, Mali gibi Afrika ülkelerinden de katılımların olduğu ifade edilen açıklamada, dünya genelinde etkinliklere katılarak Türkiye’nin temsil edildiği bildirildi.

Açıklamada, Japonya’da düzenlenen "Dünya Üroloji Kongresi"nde bir günlük bilimsel toplantı yapan Türk ürologların, "1. Uluslararası Üroanatomi Kongresi", "2.Üroanatomi Kursu" ve "Canlı Cerrahi Kursları"na da liderlik edeceği bilgisi verildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, "Dünya ürolojisinde Türk ürologlarının daha etkin olması, üroloji bilimine yön vermesi, idari ve eğitsel alanlarda temsiliyetin daha fazla olması amaçlanmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

AA