Dünya Dünyadan habersiz patlayıcı taşıdı

Dünyadan habersiz patlayıcı taşıdı

Paylaş
Dünyadan habersiz patlayıcı taşıdı

Slovak yetkililer, havalimanı güvenliğini test etmek için kimseden habersiz bir yolcunun valizine patlayıcı koydu

İrlanda’nın başkenti Dublin’deki evinde patlayıcı ele geçirilen ve gözaltına alınan bir Slovak, patlayıcının Bratislava Havalimanındaki güvenlik önlemlerinin test edilmesi amacıyla haberi olmadan çantasına konulduğunun ortaya çıkmasından sonra serbest bırakıldı.

SADECE ONU TESPİT EDEMEMİŞLER

İrlanda basınında yer alan haberlere göre, Slovak yetkililerin Bratislava Havalimanındaki güvenliği test etmek için aldığı bu ilginç önlem çerçevesinde bagajına patlayıcı konulan 8 yolcudan 7’si güvenlik birimlerince tespit edildi, ancak yolculardan biri Noel tatili dönüşünde havaalanındaki güvenlikten geçerek farkına varmadan 90 gramlık patlayıcıyı Dublin’deki evine getirdi.

Dublin’de elektrikçilik yapan 49 yaşındaki Slovak, Bratislava polisinin verdiği bilgi üzerine harekete geçen İrlanda polisi tarafından gözaltına alındı, olayın netlik kazanmasının ardından serbest bırakıldı. Slovakya İçişleri Bakanı, İrlanda Adalet Bakanı Dermot Ahern’i arayarak, hükümetinin bu konudaki derin üzüntülerini bildirdi ve açılan soruşturmada İrlanda polisiyle işbirliği içinde olacaklarını söyledi. Ahern ise İrlanda polisinin bu konuda geç haberdar edilmiş olmasının kendilerini endişelendirdiğini kaydetti.

AA

Haberin Devamı