Ekonomi Dünyagöz'e Kuveytli ortak

Dünyagöz'e Kuveytli ortak

Paylaş
Dünyagöz'e Kuveytli ortak

Kuveytli National Bank of Kuwait'e bağlı yatırım fonu NBK Capital, Dünyagöz'e yüzde 30 oranında ortak oldu

Dünyagöz Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, önümüzdeki 12 ay içinde yurt içinde ve yurt dışında 20 milyon dolara yakın yatırım yapacaklarını bildirdi.

Ortaklığa ilişkin imza töreninde konuşan Kapıcıoğlu, NBK Capital ile görüşmelerinin 7-8 aydır devam ettiğini belirterek, bugüne kadar göz alanında 300 milyon doların üzerinde yatırım yaptıklarını, 24 saat içerisinde 240 değişik ameliyatı yapabilecek bir altyapıya ulaştıklarını söyledi.

Kapıcıoğlu, bu ortaklıktan elde edilen kaynağın nasıl kullanılacağına ilişkin olarak şunları kaydetti: “Büyük şehirlerde büyük yatırımları tamamladık. Olmamız gereken birkaç il ve yurt dışı yatırımlarımız kaldı.

Türkiye'de İzmir, Bursa, Kayseri, Antep, Adana'da yatırım planlıyoruz. Buna bir de Samsun eklenebilir. Şu anda bulunduğumuz yerlerde 2-3 saatlik mesafede 35-40 milyona yakın kişiye ulaşabiliyoruz.

Yeni yatırımlarla Dünyagöz'e 81 ilden kolaylıkla ulaşılmasını sağlayacağız. Yurtdışında Kiev, Moskova, Münih ve Amsterdam'da cerrahi merkezleri açacağız. Oralarda sadece lazer ameliyatları yapacağız. Diğer tümünü Türkiye'ye getireceğiz.

Geçen yıl 20 bin yabancı hastayı sağlık turizmi çerçevesinde Türkiye'ye getirdik. Bu yıl hedefimiz 50 bin yabancı hastayı tedavi etmek.”

Kapıcıoğlu, Türkiye'de bazı merkezlerde yeterli donanıma sahip olunmadığını ve göz operasyonlarında kalitesiz sarf malzemesi kullanıldığını belirterek, Dünyagöz'deki ameliyatların yüzde 10'unun bozulan gözleri düzeltmek için yapıldığını kaydetti.

Haberin Devamı