Ekonomi 'Dünyanın en cazip ülkesi Hindistan'

'Dünyanın en cazip ülkesi Hindistan'

Paylaş
'Dünyanın en cazip ülkesi Hindistan'

70 ülkede 1600 kıdemli yönetici arasında gerçekleştirilen anketin sonuçlarına göre Çin, 'dünyanın en cazibeli yatırım merkezi' unvanını Hindistan'a kaptırdı

Yatırımcılar için küresel cazibenin adresi değişti.

Ernst & Young'ın 70 ülkede 1600 kıdemli yönetici arasında gerçekleştirdiği anketin sonuçlarına göre, en cazibeli beş ülke sırasıyla Hindistan, Brezilya, Çin, Kanada ve ABD oldu.

MAYIS'TA ÇİN BİRİNCİYDİ

Yılda iki kez gerçekleştirilen "Sermaye Güven Barometresi" isimli anketin ilki Mayıs'ta yayımlandığında, listenin başında Çin bulunuyordu. Mayıs listesinde Çin'i sırasıyla Hindistan ve Brezilya takip ediyordu.

'SIKINTILARA RAĞMEN OLUMLU'


Ernst & Young, Hint ekonomisinde yakın zamanda yaşanan bazı sıkıntılara rağmen, ülkenin ekonomik görünümünün yabancıların gözünde olumlu olduğu kaydetti.

'HİNDİSTAN ATAĞA GEÇTİ'


Raporda, Hindistan'ın, geçtiğimiz yıllarda doğrudan yabancı yatırımı çekmek için atağa geçtiğine, özellikle telekom, perakende, petrol ve gaz sektörlerinde büyük kolaylıklar sağladığına dikkat çekildi.

Buna ilaveten, makroekonomik baskılarla baş edemeyen ve dev borç yükünün altında ezilen bazı yerli firmaların ana iş kolları haricindeki varlıklarını satışa çıkartmasının da pazarda elini güçlendirmek isteyen yabancı yatırımcılara dev fırsatlar sunduğu kaydedildi.

CNBCE.COM

Haberin Devamı