Pazar Postası Dünyanın en çılgın müzeleri
Paylaş
Dünyanın en çılgın müzeleri

Dünyanın dört bir yanında aklınıza gelebilecek her konuda çılgınca müzeler açılıyor. İzlanda'daki Penis Müzesi, Amerika'daki Hardal Müzesi, Erotik Sanat Müzesi, Hollanda'daki İşkence Müzesi bunlardan sadece birkaçı..

Kurşun kalem Müzesi İngiltere-Cumberland

Haberin Devamı

Efsaneye göre 1500’lü yıllarda İngiltere’nin Cumberland kentinde bir fırtına kopar. Neredeyse tüm ağaçlar köklerinden kopar. Böylece ağaçların altındaki siyah madde keşfedilir. Çobanların hayvanlarını işaretlemek için kullandığı bu maddeye ‘grafit’ adı takılır. Sonraları kurşun kalem yapımında kullanılan bu madde, bölgede İngiltere’nin ilk kurşun kalem fabrikasının da açılmasına sebep olur. 1832’den beri kurşun kalem üreten ‘Cumberland Pencil’ adındaki bu yerde bugün bir kurşun kalem müzesi var. Üretiminden, kalemin tarihine kadar her şeyi bu kurşun kalem fabrikasında bulabilirsiniz. Ayrıca müzenin çocuklar için de bir çizim alanı bulunuyor.

Kötü Sanat Müzesi Amerika-Boston

İyi ve kötü sanat eseri arasındaki farkı mı görmek istiyorsunuz? O zaman Amerika-Boston’daki ‘Kötü Sanat Müzesi’ni ziyaret etmelisiniz. Çünkü bu müze dünyadaki en kötü sanat eserlerinin bir araya getirildiği bir yer. Şaşırtıcı değil mi? Eğer sanat hakkında hiçbir bilginiz yoksa, burası başlamak için iyi bir adres olabilir. Çünkü iyiyle kötünün arasındaki farkı ancak burada anlayabilirsiniz. 1994’te bir antikacı tarafından kurulan bu müzeye sunulan her kötü olan sanat eserinin kabul edildiğini düşünebilirsiniz. Ama müzeye sunulan 10 parçadan 9’u yeterince kötü olmadığı için müzede yer almaya hak kazanamıyor, haberiniz olsun. Türünün tek örneği olduğu için müze dünyada çok popüler. Ve herkes kötü sanatı görmeye bu müzeye geliyor.

Haberin Devamı

Slip don müzesi Belçika-Brüksel

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki bu müzede zengin ve ünlülerin müze için bağışladığı iç çamaşırları sergileniyor. En az bir kez giyilmiş ve çerçevelenmiş iç çamaşırları arasında Fransız porno sinema yıldızı Brigitte Lahaie’nin giydiği g-string, Belçikalı politikacı Didier Reynders’in giydiği boxer bulunuyor. Müzede ayrıca Belçikalı sanatçı Jan Bucquoy’un eserleri de yer alıyor. Müzenin en ilgi çekici parçasıysa sanatçının Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin başına iç çamaşırı geçirmiş haldeki resmi. Jan Bucquoy eserinde Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’yi kafasında bir donla Napolyon’u taklit ederken gösteriyor. Dünyanın en çılgın müzeleri

Haberin Devamı

Penis Müzesi, İzlanda

Adından da anlaşılacağı gibi bu müzede 100’ün üstünde penis sergileniyor. Bir file ait hayatınızda görmediğiniz en büyük penisi bile burada görebilirsiniz. İzlanda’nın balıkçı kasabası Husavik’te bulunan falik eşyalarla süslü müzede ayrıca çeşitli yöntemlerle saklanmış balina spermi, etnoğrafik penis figürleri var.

Hamamböceği Müzesi Amerika-Texas

Evinizde asla yaşamasına izin vermeyeceğiniz hamamböcekleri, Hamamböceği Müzesi’nde yüzünüzü güldürebilir. Böcek ilaçlama uzmanı olan Michael Bohdan’ın kurduğu bu müzede binlerce ‘hamamböceği sanatı’na rastlayabilirsiniz. Michael Bohdan bu haşereleri öyle süslemiş ki; hamamböcekleri gerçekten seyirlik olmuş. Hamamböceklerinin her birine isim takan Michael Bohdan, böceklerinin kimisini plaj ortamına kimisini de giydirip mini piyanonun başına oturtmuş.

Hardal Müzesi Amerika-Wisconsin

Müzenin sahibi dünyanın dört bir yanından hardal toplayan çılgın Amerikalı Barry Levenson. 1980’den beri topladığı hardalları müzesinde sergileyen Barry, 4 bin 8 yüz farklı tür hardal biriktirmiş. 60 farklı ülkenin hardallarının bulunduğu müzede, tüpte, kavanozda binbir çeşit hardal bulunuyor. Müzede hardal üretiminin tarihi ve incelikleri gibi konularda da bilgi sahibi oluyorsunuz. Müzenin gurme shop’undan hardalın en iyisini satın alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sulabh Uluslararası Tuvalet Müzesi Hindistan-New Delhi

İrili ufaklı 2 binin üstünde tuvalet düşünün. Arjantin, Lüksemburg, Kuveyt, Senegal gibi ülkelerden getirilen bu tuvaletlerin hepsi New Delhi’deki Tuvalet Müzesi’nde sergileniyor. M.Ö. 2500’den bu yana yapılan bütün tuvalet çeşitlerini Sulabh Uluslararası Tuvalet Müzesi’nde görmek mümkün. Müze, ziyaretçilerini tuvalet konusunda ve hijyen konusunda bilgilendiriyor.

Dünya Erotik Sanat Müzesi Amerika-Florida

Florida’daki Erotik Sanat Müzesi, dünyanın en büyük erotik sanat koleksiyonuna sahip. Tablo, heykel, duvar halılarının sergilendiği müzenin sahibi 71 yaşında bir kadın. Naomi Wilzig adındaki müzenin sahibesi hayatı boyunca erotik sanat üzerine akademik araştırmalar yapmış. Miami South Beach’teki yer, Naomi’nin yaptığı yolculuklarla genişlettiği koleksiyonu sayesinde müzeye dönüştürülmüş.

Haberin Devamı

İşkence Müzesi Hollanda-Amsterdam

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da bulunan müze, tarih boyunca insanları acılar içinde bırakan yüzlerce tuhaf işkence aletinden oluşuyor. Karanlık koridorlardan oluşan müzede Ortaçağ’dan kalan giyotin, engizisyon sehpaları ve kafatası kırıcılar var. Müzenin tarihçesini tüm detayıyla öğreneceğiniz müzede, su işkencesi, kol ve bacak gerdirme aletleri, cinsel organ sökme gibi çeşitli işkence yöntemlerini bir arada görebiliyorsunuz. Bazı günler müzenin tanıtımı kapısında işkence aletleri takan görevliler tarafından yapılıyor. Bu bile içinizin acımasına sebep olabiliyor!

Sosis Müzesi Almanya-Holzhausen

Almanya’nın sosislerinin lezzeti tüm dünyada bilinir. Almanya’nın Thuringia Bölgesi Holzhausen köyündeki müzede, Thuringia yöresinin 600 yıldır yemeği olan sosis yapımının tüm incelikleri, kullanılan aletler ve sosisin tarihi yer alıyor. Müze ayrıca her yıl bölgede düzenlenen sosis festivaline ev sahipliği yapıyor. Pek çok sosis çeşidinin tadımı da yapılabilen bu müze türünün tek örneği!