Dünya Dünyanın en derin yerine gidecek

Dünyanın en derin yerine gidecek

Paylaş
Dünyanın en derin yerine gidecek

Milyarder işadamı Richard Branson, 17 milyon dolar harcayıp okyanusu 3 boyutlu gözlemleyebilen denizaltı yaptırdı

Bugüne kadar yaptığı alışılmışın dışındaki yatırımları ile tanınan İngiliz milyarder işadamı Richard Branson, okyanusların keşfedilmemiş en derin noktalarını 3D olarak gözlemleyecek 3 kişilik denizaltı geliştirdi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 17 milyon dolara mal olan 'Virgin Oceanic' adı verilen denizaltı, dünya üzerinde bilinen en derin nokta olan Mariana Çukuru da dahil olmak üzere okyanusların karanlık bölgelerini keşfetmede kullanılacak.

Richard Branson, 209 milyon dolarlık uzay limanı yapım projesini sürdürürken önümüzdeki iki yılda okyanuslarda kullanacağı denizaltıyı tanıttı. Milyarder işadamına okyanus yolculuğunda yakın arkadaşı Chris Welch eşlik edecek.

Branson, Pasifik, Atlantik, Hint ve Antik oknaynuslarındaki dalışlar sırasında 30 ayrı Guinees Dünya Rekoru kırmayı da hedefledi. Virgin Oceanic denizaltısının elde ettiği bilgiler Google Earth'de okyanus haritalarının oluşturulması için kullanılacak.

Okyanus dibinde kilometrelerce seyahat yapma özelliğine sahip kişisel denizaltılardan farklı modeller üretilerek turistik amaçla da kullanılacak. Denizaltı 100 feet derinliğe dalarken okyanusun dibini görmek isteyenler bunu günlüğünü 2500 dolara kiralayabilecek.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5135","5135","201104","5135-1.jpg");