Kültür - Sanat Dünyanın en eski emojisi bulundu
Paylaş
Dünyanın en eski emojisi bulundu

Suriye sınırına sıfır noktada bulunan dünyanın en önemli antik kentlerinden biri olan Karkamış'ta Türk-İtalyan ekip tarafından gün ışığına çıkarılan 3 bin 700 yıllık testinin üzerindeki "gülücük" emojisi dikkati çekiyor

Gaziantep'teki Karkamış Antik Kenti'nde bu yılki etabı tamamlanan kazı çalışmalarında üzerinde "gülücük" emojisi bulunan 3 bin 700 yıllık şerbet testisine ulaşıldı.

Kazılara başkanlık eden İtalya'nın Bolonya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nikolo Marchetti, 3700 yıllık testinin şerbet testisi olarak kullanıldığını söyledi.

Karkamış'taki kazıları 7 yıldır aralıksız sürdürdüklerini anlatan Marchetti, Hitit İmparatorluğu'nun bir eyalet krallığı başkenti işlevini yerine getirmiş olan Karkamış kazı alanının Türkiye'deki en geniş alanda ortaya çıkarılan mimari kalıntılara sahip olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

Muhtemelen dünyanın en eski gülümsemesi. Bunu yapan usta ne amaçla bu emojiyi çizmiş bilemiyoruz ancak biz gülücük olarak nitelendiriyoruz." şeklinde konuştu.

Marchetti, emojili testinin diğer buluntularla birlikte Gaziantep Arkeoloji Müzesine teslim edileceğini sözlerine ekledi






Haberin Devamı