Yaşam Dünyanın en iyi restoranında bir Türk!

Dünyanın en iyi restoranında bir Türk!

Paylaş
Dünyanın en iyi restoranında bir Türk!

Dünyanın en iyi restoranında bir Türk!

Anadolu üzümlerinden yapılan Türk şaraplarına olan ilginin dünyada artmasıyla Türk markalarının, önde gelen restoranların menülerine girmeye başladığı belirtildi.

Haberin Devamı

Sevilen tarafından üretilen beyaz şarap çeşidinin dünyanın en iyi restoranı seçilen İspanya’daki El Bulli restoranının menüsüne de girdiği belirtildi. Şirket Yönetim Kurulu Üyesi Enis Güner, bir Türk şarabının bu menüye girmesinin dünya ligine adım atmak anlamına geldiğini belirterek gelecekten çok umutlu olduklarını söyledi.

Enis Güner, şarap sektöründe son yıllarda üretim tekniklerinden pazarlama yöntemlerine kadar köklü değişiklikler yaşandığını, Türk şaraplarının da dünyada ismini hızla duyurmaya başladığını ifade etti.

Sevilen’in 1950 yılında İzmir’de ülkenin ilk modern bağlarını kurarak kaliteli şarap üretimine başladığını, son yıllardaysa dünya standardında üretim için gerekli olan özelliklere sahip Denizli’nin Güney ilçesinde 550 dönümlük bağ alanları oluşturduklarını ifade eden Güner, yıllardır sürdürdükleri kalite çalışmalarının meyvelerini almaya başladıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Güney’de ürettikleri şarapların bazı uluslararası yarışmalarda dereceler kazandığını, ancak gerçek anlamda tanınması için iyi referansların gerekli olduğunu kaydeden Güner, şöyle konuştu:

"Dünyanın en iyi ikinci restoranı olan Londra’daki The Fat Duck’ın şaraplarından sorumlu olan İsa Bal, Centum ve 900 Füme Blanc ürünlerimizi beğenerek menüsüne soktu. Ardından onun referansıyla dünyanın en iyi restoranı seçilen İspanya’da Katalunya Bölgesi’ndeki El Bulli Restoranı ile temasa geçtik. Yılın 6 ayı açık kalan ve milyona varan rezervasyona rağmen limitli hizmet verebilen bu restoran da 900 Füme Blanc şarabımızı menüsüne alma kararı aldı.

AA