Yaşar Özay Dünyanın en iyileri Türkiye'ye geliyor
HABERİ PAYLAŞ

Dünyanın en iyileri Türkiye'ye geliyor

Haberin Devamı

Çocuklarına liseyi de yurt dışında okutmak isteyen Türklerin sayısı artınca dünyanın en iyi liseleri Türkiye’ye gelmeye başladı.

Yurt dışında eğitim dendiğinde akla genellikle lisans ve yüksek lisans düzeyi geliyor. Ancak son yıllarda yurt dışı eğitim fuarlarında en az üniversiteler kadar liseler de dikkat çekmeye başladı. Türkiye’deki bu durumu fark eden dünyanın en iyi liseleri de Türkiye’deki eğitim fuarlarına giderek daha fazla sayıda katılır hale geldi.


LİSE ÖNEMLİ


Bu yıl lise düzeyinde öğrencilerden ve ailelerinden rekor düzeyde başvuru almaya başladıklarını belirten Yurtdışı Eğitim Fuarları Genel Müdürü Deniz Akar, bunda ailelerin bilinçlenmesinin önemli rol oynadığını söylüyor. Ailelerin çocuklarını yurt dışında en iyi üniversitelerde okutmak istediklerini kaydeden Akar “Aileler, çocuğun iyi bir üniversiteye girebilmesi için iyi bir liseden mezun olmasının önemli bir ivme yarattığının farkına vardı.

Bu sebeple yurt dışında eğitime daha lise çağında başlamak istiyorlar. Ayrıca Türkiye’deki sınav sisteminin çocuklarda oluşturduğu stres ve baskı da ailelerin yurt dışında eğitim kararı alırken dikkat ettiği noktalardan biri” diye konuştu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder