Pazar Postası Dünyanın en lüks otel odaları
Paylaş
Dünyanın en lüks otel odaları

Dünyanın en lüks otel odaları

Presidential Suite, Principe di Savoia-Milano

Haberin Devamı

Yüzme havuzlu suit

Principe di Savoia, Milano’nun en eski otellerinden. Kapılarını 1927’de açan otelin en özel odası, 500 metrekare büyüklüğündeki Presidential Suite. 1800’lü yılların Fransız saraylarından ilham alınarak döşenen odada antika mobilyaların hakimiyeti göze çarpıyor. Hatta o yıllardan kalma bir şömine, odanın baş köşesini onurlandırıyor. Konuklar, Presidential Suite’in yemek odasında Fransız kristalleri, Limoges porselen yemek takımları ve gümüş çatal-bıçak takımları kullanıyor. 19’uncu yüzyıldan kalma Venedik aynaları, Murano camından avizeler, mermer ve bronz aplikler, yine 19’uncu yüzyıla ait tablo ve sanat eserleri odadaki lüks atmosferi tamamlıyor. Otel yetkilileri Presidential Suite’in göz alıcı detayları karşısında Giorgio Armani’nin, “Burası 1950’lerin lüksünü günümüze taşıyor” dediğini söylüyor. 1992 yılında mimar Michael Stelea tarafından dekore edilen suit, geçmişle günümüzü mükemmel bir şekilde harmanlıyor. Otelin 10’uncu katındaki Presidential Suite’in yatak odası kadife duvar kâğıtlarıyla kaplı. Duvarlarda Paris Bagatelle Bahçeleri’nin tasvir edildiği tablolar asılı. Suitin ana yatak odasını süsleyen el yapımı halılar Tayland’da özel dokunmuş. Odanın antik Roma hamamı ve Türk hamamının olduğu spa bölümünde yüzme havuzu var. Konuklarına odadan hiç çıkmadan spa ve havuz deneyimi sunan bu özel suitte bir gece konaklamanın bedeli 17.000 euro.

Haberin Devamı

Royal Penthouse Suite, Hotel President Wilson-Cenevre

Başkanın Odası

Cenevre’deki Hotel President Wilson’ın en özel suiti aynı zamanda dünyanın en pahalısı. Royal Penthouse Suite’te bir gece konaklamanın bedeli 58 bin euro. 1680 metrekarelik oda, dünyada sadece üç otelde bulunan 103 ekranlı Bang&Olufsen BeoVision 4 tane televizyona sahip. Leman Gölü manzaralı Royal Penthouse Suite, otelin sekizinci katında yer alıyor. Burası 12 yatak odası ve 12 banyosuyla 40 kişinin rahatlıkla konaklayabileceği büyüklükte. 250 metrekarelik salonun yerden tavana uzanan camları sayesinde oturduğunuz yerden Leman Gölü’nü izleyebiliyorsunuz. Yeteneğiniz varsa salonun baş köşesine yerleştirilen Steinway piyanoyu çalabilirsiniz. Otelin diğer odalarından ayrı olarak özel bir asansörle çıkılan suitin camları kurşun geçirmiyor. Kapıları ise çelik zırhlı. Çoğunlukla devlet başkanlarının konakladığı odada konuklara tatillerini güvenli bir ortamda geçirme vaadi veriliyor. Suitte bugüne kadar konaklayanlar arasında İngiltere Eski Başbakanı Tony Blair, ABD Eski Başbakanı Bill Clinton, Virgin Group CEO’su Sir Richard Branson, Microsoft Başkanı Bill Gates, Michael Douglas, Matt Damon ve Celine Dion gibi Hollywood ünlüleri yer alıyor.

Haberin Devamı

Sultan Suit, Çırağan Palace Kempinski - İstanbul

Saray Yavrusu

Çırağan Palace Kempinski’nin en özel odası Sultan Suit Avrupa’nın da en geniş suitlerinden. Odanın en önemli özelliği, bir zamanlar padişahların yaşadığı bir sarayın içinde oluşu. 12 kişilik yemek masası, mutfak, misafir banyosu ve geniş bir oturma odasına sahip Sultan Suit’te konukların tüm ihtiyaçları uşaklar tarafından karşılanıyor. Oturma odasında 65 ekran Bang&Olufsen plazma TV ve ev sinema sistemi olan dairenin tüm ışıklandırma ve TV setleri uzaktan kumandalı. Duvarlarda saray ressamı Fausto Zonaro’ya ait eserlerin replikaları asılı. Yatak odasına kurulan 10 bin euro değerindeki ses sistemi özel otomasyon sayesinde her yerden kontrol edilebiliyor. Tavanda Rokoko ve Barok süslemelerin yer aldığı ana yatak odasının içinde mermer bir Türk hamamı ve yağmur duşa sahip ayrı bir duş kabini yer alıyor. Banyo Swarovski kristallerle süslü. Sultan Suit’te bir gece konaklamanın bedeli 30 bin euro.

Haberin Devamı

Royal Suite, Mandarin Oriental Hyde Park-LONDRA

Sanat odası

Mandarin Oriental Hyde Park’ın geçtiğimiz yıl yenilenen Royal Suite’i Londra’nın lüks kaçış noktaları arasında. 242 metrekarelik suit modern bir apartman dairesini andırıyor. 70 metrekarelik terası özellikle yaz aylarında kalabalık grupları ağırlıyor. Royal Suite Viktoryan tarzın yanı sıra modern mobilyalar ve çağdaş sanat eserleriyle dekore edilmiş. Eserlerin tümü Mayfair’in ünlü adresi Halcyon Gallery’den seçilmiş. Benzeri Hyde Park’ta olan İsis heykeli, salona ve terasa yerleştirilen Afrika aksesuarları konukların zevkleri doğrultusunda yenilenebiliyor. Banyosu açık pembe Rosa Egeo mermer ve mozaiklerle döşenmiş. Schletterer imzalı duş ve buhar odası ile fiber optik aydınlatmalar banyodaki diğer detaylar arasında. Bu suitte bir gece konaklamanın bedeli 11.500 sterlinden başlıyor.

Haberin Devamı

Bu yazı 8 Mayıs 2011 tarihli pazar postası'ndan alınmıştır