Yaşam Dünyanın en pahalı filmi vizyonda

Dünyanın en pahalı filmi vizyonda

Paylaş
Dünyanın en pahalı filmi vizyonda

Bu hafta 4'ü yerli 5 yeni film sinemaseverlerle buluşurken, dünyanın en büyük bütçeli filmi Avatar da, vizyona girecek filmler arasında

James Cameron’un yönettiği ve Sam Worthington, Sigourney Weaver, Michelle Rodriguez ile Zoe Saldana’nın oynadığı "Avatar", 387 milyon dolarlık maliyetiyle sinema tarihinin en büyük bütçeli filmi olarak görülüyor.

"Titanik"in Oscar sahibi yönetmeni James Cameron film fikrini ilk kez 15 yıl önce oluşturmuş fakat bu fikri gerçekleştirebileceği zeminin henüz var olmadığını fark etmiş.

Yaklaşık 4 yıl süren bir prodüksiyon süreci sonunda animasyon tekniğiyle çekilen Avatar, yeni türde özel efektlerle sinemaseverlerin karşısına çıkıyor. "Yaratıklar" ve "Terminator" filmlerinin efsanevi yönetmeni James Cameron’un seyircileri büyülemeye hazırlandığı Avatar'da, üç boyutlu (3D) sinema teknikleri de kullanıldı.

BAŞKA DİLDE AŞK


Senaryosunu İlksen Başarır ile Mert Fırat’ın yazdığı ve yönetmenliğini yine İlksen Başarır’ın üstlendiği "Başka Dilde Aşk", örümcek misali kendi etrafına ağ ören ve kendini kendine kapatan insanların öyküsünü anlatıyor.

Filmde, Saadet Işıl Aksoy, Mert Fırat, Emre Karayel, Lale Mansur, Timur Acar, Ayten Uncuoğlu, Metin Coşkun, Şebnem Köstem, Tuğrul Tülek, Tuna Kırlı, Gizem Erden ve Murat Okay rol alıyor. Senaryosu, oyuncu kadrosu ve prodüksiyonuyla öne çıkan film, işitme engelli bir gencin çağrı merkezinde çalışan bir kıza aşık olmasını şiirsel bir dille anlatıyor.

SÜPÜRR

Yeşim Sezgin’in yönettiği ve Cem Kılıç, Başak Parlak, Ruhi Yapıcı ile Cenk Tunalı’nın oynadığı "Süpürrr", "Curling Bilen Oyuncu Aranıyor" ilanıyla henüz yapım aşamasındayken dikkatleri çekti.

Filmde, Cem Kılıç, Ufuk Özkan, Jess Molho, Cenk Tunalı, Başak Parlak, Kemal Pekser ve Ruhi Yapıcı’nın yanı sıra deneyimli oyuncular Sümer Tilmaç ve Oya Aydoğan da rol aldı.

TAYLAN BİRADERLER'DEN VAVİEN

Yönetmenliğini Taylan Biraderler’in üstlendiği, oyuncu Engin Günaydın’ın filme uyarlanan ilk senaryosuna sahip "Vavien" yeni yıl öncesinde sinemaseverlere merhaba diyecek.

Filmin başrollerini Binnur Kaya, Engin Günaydın, İlker Aksum, Settar Tanrıöğen ve Serra Yılmaz paylaşıyor. Kasabalı bir ailenin yaşadığı olayları incelikli bir dille yansıtan Vavien, mizahi ve dramatik unsurları bir araya getiriyor.

ACI AŞK

Taner Elhan’ın yönettiği ve Halit Ergenç, Cansu Dere, Songül Öden ile Ezgi Asaroğlu’nun oynadığı "Acı Aşk", aileden zengin bir öğretim görevlisinin gönül ilişkileri üzerinden insan ruhunun karanlık yönlerine eğiliyor.

Haberin Devamı