Cumartesi Postası Dünyanın en teknolojik otelleri

Dünyanın en teknolojik otelleri

Paylaş
Dünyanın en teknolojik otelleri

Dünyada küresel ısınmayı geciktiren, insanı rahat ettiren tüm yenilikleri bir arada kullanan otellerin sayısı gittikçe artıyor

Teknoloji geliştikçe oteller de bundan payını alıyor. Teknolojinin en son nimetlerini kullanan oteller rüzgar ve güneş enerjisinden elektrik üretiyor, ruh haline göre odanın aydınlatmasını değiştiriyor.

Dünyanın en teknolojik 10 oteli arasında oje kurutma hizmeti veren Japonya’daki Penninsula Otel ise kadınlar tarafından en çok ilgi görenlerden... İşte dünyanın en teknolojik 10 oteli...

Helix Otel, Abu Dabi: Birinci sıradaki bu otelin iç ısısı bir şelale yardımıyla kontrol ediliyor. Yakında yüksek teknolojiyi ısı ve enerji tasarrufu için kullanacak olan Helix Otel ayrıca geliştirdiği GROW isimli panellerle güneş ve rüzgar enerjisinden yararlanmaya hazırlanıyor.

Hotel Sax, Amerika: Oteldeki konuklara laptop ve mp3 müzik çalar veriliyor. Ayrıca otelde her türlü video oyunu bulunuyor. Teknoloji suitlerinde oynanan bu oyunlar için en üst teknolojiye sahip oyun konsolu var. Xbox 360’ın en son oyunları, Microsoft’ın 8 GB’lık mp3 çaları Bose marka kulaklıklarla misafirlere veriliyor.

Hotel 1000, Amerika: Normalde otel kapılarına temizlik görevlilerinin odaya girmemesi, ses yapmaması için ‘Rahatsız etmeyin!’ uyarısı konur. Ama Seattle eyaletindeki bu otelde dedektörler hareketi tespit ediyor ve temizlikçilere ‘rahatsız etmeyin’ uyarısında bulunuyor. İlginç su tesisatı modelleri ile 3. sırada bulunuyor. Otelin kızıl ötesi tarayıcısı kullanılan sessiz elektronik kapı zili ilgi çekiyor.

Peninsula Hotel, Japonya: Otelde 3000 kanallı internet radyosu var. Normal telefon sistemi yerine otelde skype kullanarak telefon ediliyor. Odalardaki sabit telefonlar aynı zamanda cep telefonu olarak yanınızda da taşınabiliyor. Ayrıca otelde ruh durumunuza göre ışıklandırma seçenekleri sunuluyor. Peninsula Hotel’in 23 numaralı odası ünlü modacı Georgio Armani’nin sürekli kaldığı süit olarak kullanılıyor. Şehir turu rehberi yüklenmiş iPod’lar verilen otelde kadınların en çok ilgi gösterdiği teknolojiyse oje kurutma hizmetinin verilmesi.

Blow Up Hall, Polonya: Odaların adeta bir sanat eseri gibi olduğu Blow Up Hall’e aynı zamanda ‘Elektronik sanat oteli’ deniyor. Çünkü otel Rafael Lozano isimli sanatçı tarafından satın almış ve onun istediği tarzda dekore edilmiş. Otel çeşitli video enstalasyonları ile ilgi çekiyor. Oteldeki kameralar sayesinde hareketleriniz algılanıyor ve lobide oynanan bir video oyununun parçası oluyorsunuz. Otelde verilen i-Phone’lar sayesinde 24 saat otel görevlilerine ulaşabiliyor, istediğiniz an cep telefonundan internete bağlanabiliyorsunuz.

The Upper House, Hong Kong: Konukların ulaşımı otele ait çevre dostu, benzinsiz çalışan Lexus RX450H hybrid model otomobillerle sağlanıyor. Otel görevlilerini otelin her yerinde görebilirsiniz. Çünkü laptoplarıyla otelin herhangi bir yerinde çalışıyor olabilirler. Böylelikle siz de istediğiniz yerde otel görevlisiyle otele giriş veya çıkış işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. The Upper House Otel’de şehre ait bilgileri odalardaki ipod touchlardan öğrenebilir, tatiliniz boyunca hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz.

Mama Shelter, Fransa: Her türlü eğlencenin sunulduğu otelde konuklara dünyada alabileceğiniz en lüks bilgisayar olan Macintosh marka laptop’lar veriliyor. Dekorasyonuyla ilgi çeken otel misafirleri otelin dört bir yanında çekilen anlık fotoğraflarını bu bilgisayarlara yüklemiş oluyor ve bu fotoğraflar otelin duvarlarında bulunan LCD televizyonlarda yayınlanıyor.

Montage, Amerika: California eyaletinin Laguna sahilinde bulunan otelde buğulanmayan aynalar var ve odalarda Montage çevreci enerji tüketiliyor.

Element Hotels, Amerika: Aydınlatma için enerji tüketimini ön planda tutan Element Hotels, su tasarrufu için özel bir tesisat sistemi kullanıyor. Elektrikli arabaların kullanıldığı otelde hiçbir plastik araç gereç, mutfak malzemesi bulunmuyor.

Pod Hotel, Amerika: New York Manhattan’da bulunan bu otelde ücretsiz internet, LCD televizyonlar ve iPod kullanımı için istasyonlar yer alıyor.

3

Haberin Devamı