Gündem Dünyanın en 'ters' çetesi

Dünyanın en 'ters' çetesi

Paylaş
Dünyanın en 'ters' çetesi

Adana'da yapılan bir operasyonda, dünyanın en 'ters' uyuşturucu ve hırsızlık çetesi çökertildi

Adana'da hırsızlık ve uyuşturucu satışı yapan bir çete çökertildi. Girdikleri evlerde saç fırçasından bilgisayara kadar ne bulduysa çalan çetenin en ilginç özelliği ise, polisin teknik takibine yakalanmamak için buldukları yöntemdi. Çete üyeleri, telefon görüşmelerinde, hırsızlık yapılacak yeri ve planlarıyla ilgili ayrıntıları tersten okuyarak anlatıyordu.

Haberin Devamı

Çeteye yönelik operasyonda 11 kişi yakalandı. Çete üyesi 3 kişinin de operasyon kapsamında geçen ay yakalanarak, cezaevine konulduğu belirtildi.

Mahfesığmaz, Toros, Yurt, Güzelyalı ve Göl mahallelerinde hırsızlık olaylarındaki artış üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı.

'MAVİ GÖL'

Yaklaşık 4 ay süren çalışma sonucunda, İlhan Ö'nün (33) liderliğindeki Ulaç Ö. (27), Kerem Y. (26), Güzel Ö. (23), Erman Ö. (23), Cihan T. (23), Ali K. (25), Kadir B. (59), Yunus K. (30), Mehmet Nuri Ö. (32) ve Ömer Asım B'den (60) oluşan suç örgütünün, hırsızlık olaylarını gerçekleştirdiği belirlendi. İstihbarat ve teknik takip çalışmaları sonucu ekipler, “Mavi Göl” adı verilen ve 19 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 11 kişiyi gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Zanlıların, 20 ev ve iş yerinden hırsızlık olayına karıştığı bildirildi. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda, 2 fotoğraf makinesi, kamera, postiş saç, paketli saç fırçası, çeşitli kuaför malzemeleri, mp3 çalar, amfi cihazı, bilgisayar malzemeleri ele geçirildi.

Zanlıların ifadelerinde, çaldıkları eşyayla ilgili “Elimize gelen her şeyi alırız. Ayrım yapmayız. Hepsi sonuçta satılmasa da işe yarıyor” dedikleri öğrenildi.

Suç örgütü üyelerinin, polisin teknik takibine önlem amacıyla organizasyonlarla ilgili telefon görüşmelerini kelimeleri tersten okuyarak, yaptıkları belirlendi.

GENÇ KIZLARI UYUŞTURUCUYA ALIŞTIRIYORLAR

Bu arada, genç çete üyelerinin hırsızlık haricinde uyuşturucu satışı da yaptıkları öğrenildi.

Çoğu 18 yaşın altında kızları, “zindelik verir, zekayı açar, derslerde daha aktif olmayı sağlar, güç verir” gibi gerekçelerle verdikleri uyuşturucuyla madde bağımlısı haline getiren zanlıların, daha sonra bu kişileri, “müşteri” haline getirdikleri ve uyuşturucu satışı yaptıkları belirlendi.

Zanlıların evlerinde satışa hazır yaklaşık 1 kilogram esrar ile 230 captagon uyarıcı hap ele geçirildi.

Çete üyesi oldukları belirlenen Güven Deluoğlu (19), Adnan Kaya (26) ve Mehmet Kaya'nın (26) geçen ay yakalandıkları ve tutuklandıkları, Orhan Yayman'ın ise 25 Kasım 2009 tarihinde “altın vuruş” yaparak, öldüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

AA