Cumartesi Postası Dünyanın en ünlü modacıları burada!

Dünyanın en ünlü modacıları burada!

Paylaş
Dünyanın en ünlü modacıları burada!

Beyoğlu'nun tarihi semti Galata, her geçen gün yenilikleriyle bizi şaşırtmaya devam ediyor. Bahar Korçan, Simay Bülbül,Aida Pekin gibi birçok modacının adresi olan bu semtte, artık konsept mağazalar da adından söz ettirir oldu

Haber: Merve Özaytekin

mozaytekin@posta.com.tr

Dünyanın en ünlü tasarımlarıtna ulaşabileceğiniz bir şehir varsa o da İngiltere’nin başkenti Londra’dır. Şehirde en prestijli markalara ulaşabileceğiniz iki önemli mağaza vardır. Biri ‘Browns’, diğeriyse ‘Dover Street Market’tir. İşte bu iki mağazadan esinlenen Gizem Bingöl ve Başak Abacı, hayatlarının bir bölümünü geçirdikleri Londra’nın modasever tarafını İstanbul’a da getirmek istemiş, böylece Atelier 55’i açmışlar. Londra’ya işletme ve bankacılık okumaya giden Başak Abacı, şehrin havasından etkilenerek modayla ilgilenmeye karar vermiş.

Uluslararası üne sahip, Stella McCartney, John Galliano gibi modanın önde gelen isimlerinin okulu Saint Martins’te styling okuyan Burcu Abacı, stajını da İngiltere’de yaşayan başarılı Türk modacı Bora Aksu’nun yanında yapmış. Bora Aksu’nun üç sene asistanı olan Başak Abacı; “Bora Aksu İstanbul’a ofis kurunca oranın başına geçtim. Sonraları plastik kart üretimiyle uğraşan ailemle çalışmaya başladım. Böylece aynı zamanda yurt dışındaki markalara üretim danışmanlığı yapabiliyordum” diye anlatıyor. Atelier 55’in bir diğer ortağı Gizem Bingöl ise küçük yaşlardan beri modaya merakı olanlardan. Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi’nde gravür okurken dördüncü sınıfta okulu bırakıp tasarımın merkezi Milano’ya moda tasarım okumaya gitmiş.

Milano-Istituto Marangoni’de bir senesini geçiren Gizem Bingöl, ardından okulun Londra’daki binasında eğitimine devam etmiş. Masterını da aynı üniversitede tamamlayan Gizem Bingöl, Avshalom Gur, Donna Karan, Fendi gibi markalarda çalışmış. Gizem Bingöl; “Londra’dan ayrılmadan üç gün önce Başak’la tanıştık. İkimizin de ilgilendiği ortak nokta modaydı. Aynı tarz yerlerden hoşlanıyorduk. İkimiz de İstanbul’a taşınınca, görüşmeye başladık ve sıkı dost olduk. Dover Street Market veya Browns gibi bir butik açmak ikimizin de hayaliydi. Şimdi Atelier 55 ile birlikte bunun ilk adımını attık” diye konuşuyor.

Kafe hizmeti de veriyor

İlk olarak Galata’da bir yer bulan ikili, dükkanlarını butik-kafe konseptinde geliştirmeye karar vermiş. Türkiye’de olmayan bir iş yapmak için de kolları sıvamışlar. Bunu yapmak onlar için pek de kolay olmamış. Dünyadaki fuarları kovalayıp ulaşılmaz sandığımız tasarımcıların karşılarına çıkmışlar. Gizem Bingöl ilk günlerini şöyle anlatıyor: “Farklı olanı yapmak adına, Türkiye’de ürünleri satılmayan modacılarla konuşarak işe başladık. İlk sorduğumuz soru tasarımlarının Türkiye’de satılıp satılmadığı oldu. Bu bizim için gerçekten çok önemli.

Eğer bir yerde satılıyorsa, yapacağımız işin de anlamı kalmazdı. Görüştüğümüz en önemli tasarımcılardan biri David Koma’ydı. Genellikle Türkiye onu, şarkıcı Rhianna ve Beyonce’nin giydiği kıyafetlerden tanır. Kıyafetlerini Türkiye’de butiğimizde satmak istediğimizi söyleyince gözleri parladı. Türk kadınlarının çok güzel olduğunu ve tasarımlarını Türk kadının üstünde görmek istediğini söyledi. Gürcistan-Tiflis doğumlu olduğu için kültürümüze de uzak değil. Teklifimizi çok mütevazı karşıladı ve bizimle çalışmayı kabul etti”.

İki Türk modacı

David Koma’nın 60’lı yıllardan ilham aldığı abartılı yuvarlak hatlara sahip, renkli el yapımı camlarla süslü elbiseleri Atelier 55’in şimdiden en gözde parçaları olmuş. En çok saat farkından dolayı mayo tasarımcısı Brezilyalı Lenny Niemeyer’le iletişim kurmak işlerini geciktirmiş ikilinin. Ama hayranı oldukları Lenny marka mayoları da Atelier 55’e getirtebilmişler. İsrail asıllı ‘Avshalom Gur’ün kıyafetleri, ‘Notting Hill Design’, ‘Linda Farrow’ gözlükleri, lüks moda markası ‘Vassilisa’, ‘Sylvia Toledano’nun çantaları, ekolojik kıyafetler yapan marka ‘Enoe me’ de kısa sürede yerini almış dükkanda. Stil ikonu Kate Moss’un favorisi olan Charlotte Olympia imzalı ayakkabılar da Türkiye’de pek çok kadının görmek istediği tasarımlardı.

Canlı renklere sahip, rahatlığıyla bilinen bu ayakkabılar da Atelier 55’te satılıyor. Türk moda tasarımcıları bakımından da seçici davranan Gizem Bingöl ve Başak Abacı, başarılarıyla dünyada adını duyurmuş Bora Aksu ve Ümit Benan’ın ürünlerini Atelier 55’e getirmişler. Londra’nın en prestijli mağazalarında satılan Ümit Benan imzalı erkek kıyafetleri şimdiden çok tutmuş.

Gravür dersleri yakında

Atelier 55’te kıyafet dışında mobilyadan aksesuara kadar her türlü ürünü bulabiliyorsunuz. Tasarım kavanozda özel yapım reçeller ve şekerler, Aliye Dörtler’in seramikleri, Londra’da yaşayan Türk ressam Bora Akıncıtürk ve Karin Cincioğlu’nun tabloları, Uğur Çakı’nın heykelleri satılıyor. Ayrıca Aşk-ı Memnu dizisinde Bihter’in taktığı takılardan hatırlayacağınız Milka Karaağaçlı imzalı ‘Kısmet’ takılarını da burada bulabilirsiniz.

Atelier 55, sabah 9.00 akşam 21.00 arası açık. Pazartesi günleri kapalı olan mağazaya, sadece alışveriş yapmaya değil, gün arasında soğuk sandviçler, salatalar ve kişler de yemeye gidebilirsiniz. İleriki günlerde pek çok yeniliğin olacağı Atelier 55’te yakında Gizem Bingöl gravür dersleri de verecek.

Adres: Serdar-ı Ekrem Sokak Seraskerci Çıkmazı 55 Galata Beyoğlu Tel: (0212) 236 20 76

3

Haberin Devamı