Yaşam Dünyanın en yaşlı insanı artık ölmek istiyor!

Dünyanın en yaşlı insanı artık ölmek istiyor!

Paylaş
Dünyanın en yaşlı insanı artık ölmek istiyor!

Endonezya’daki Cava Adası’nda yaşayan Mbah, 145 yaşında ve artık ölmek istiyor

Mirror gazetesinin haberine göre, dünyanın en yaşlı insanı 145 yaşında olduğu iddia edilen Endonezyalı Mbah Gotho. Resmi kayıtlara göre şu ana kadar bilinen ‘dünyanın en yaşlı insanı’ unvanı 122 yaşında vefat eden Fransız kadın Jeanne Calment’e aitti.

Endonezya’daki Cava Adası’nda yaşayan Mbah, iddialara göre 31 Aralık 1870 yılında doğduğunu gösteren, Endonezya nüfus müdürlüğü tarafından onaylı bir doğum belgesine sahip. 145 yaşında olduğuna inanılan Mbah'ın,10 çocuğu ve dört karısı da maalesef hayatta değil. Endonezyalı adam, son eşini de 1988 yılında kaybetti.



Yerel haber kaynaklarına konuşan Mbah, “Torunlarımın hepsi artık kendi ayakları üzerinde durabiliyor. Artık ölmeye hazırım. Mezar taşımı tam 24 sene önce, 1992’de yaptırdım” ifadesini kullandı. Endonezya nüfus kayıt müdürlüğündeki yetkililer de Mbah’ın doğum tarihini 31 Aralık 1870 olarak doğruladı. Daha önceden 173 yaşında olduğunu iddia eden Nijeryalı James Olofintuyi ve 163 yaşında olduğu söylenen Etiyopyalı Dhaqabo Ebba; ‘dünyanın en yaşlı insanı’ unvanını, resmi kayıtları bulunmadığı için alamamıştı.

Ölmeye hazır olduğunu ifade eden 145 yaşındaki Endonezyalı adam, zamanının çoğunu radyo dinleyerek geçiriyor çünkü gözleri televizyon izleyemeyecek kadar bozuk. Son üç aydır günlük ihtiyaçları ailesi tarafından karşılanan Mbah, uzun bir yaşama sahip olabilmenin sırrını ‘sabırlı olmak’ şeklinde tanımlıyor.

Haberin Devamı