Yaşam Dünyanın en yaşlısı bir Türk olacak

Dünyanın en yaşlısı bir Türk olacak

Paylaş
Dünyanın en yaşlısı bir Türk olacak

1889, yani 19'uncu yüzyıl doğumlu Mehmet Tatar 'dünyanın en yaşlı insanı' unvanı almak için Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurdu. Kahramanmaraşlı Mehmet Dede, dünyanın en yaşlı insanı rekoruna sahip 115 yaşındaki Japon Kimura'ya rakip olacak

Kahramanmaraş-Türkoğlu Belediyesi'nde yaşayan ve nüfus cüzdanında doğum yılı 1889 olan Mehmet Tatar’ın "dünyanın en yaşlı insanı" unvanı alması için Guinness Rekorlar Kitabı’na başvurdu. İlçeye bağlı Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde oğlu Musa Tatar’la birlikte yaşayan 12 çocuk, 65 torun sahibi, 124 yaşındaki Mehmet Tatar, ilerleyen yaşına rağmen tüm ihtiyaçlarını kendisi karşılamaya çalışıyor.

Haberin Devamı

>> İŞTE ŞU ANKİ REKORTMEN

Dünyanın en yaşlı insanları arasında yer alan Tatar, evinde sık sık ziyaretçilerini kabul ediyor. Geçen Ramazan Bayramı’nda bir şeker firmasının reklam filminde oynayarak Türkiye’nin dikkatini çeken Mehmet Tatar, şimdi de Guinness Rekorlar Kitabı’na girerek, adını dünyaya duyurmak istiyor. Türkoğlu Belediye Başkanı Mustafa Taşhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 124 yaşındaki Mehmet Tatar’ın "dünyanın en yaşlı insanı" unvanı alması için Prof. Dr. Orhan Kural’ın yardımlarıyla Guinness için resmi başvuruda bulunduklarını belirtti.

KENDİ İHTİYAÇLARINI KARŞILAYABİLİYOR

124 yaşındaki Mehmet dedenin "dünyanın en yaşlı insanı" unvanını alacağına inandığını anlatan Taşhan, şunları kaydetti: "Kendisi yaklaşık 1,5 yıl öncesine kadar ilçe merkezine 55 kilometre uzaklıktaki Kaledibi köyünde yaşıyordu. Yıllarca hayvancılık yaptığını biliyoruz. İlerleyen yaşına rağmen ihtiyaçlarını kendisi karşılayabiliyor. Belediye olarak kendisine destek olmaya çalışıyoruz. Yaptığımız başvurunun olumlu olacağını düşünüyoruz. " Mehmet Tatar ise dünyanın da en yaşlı insanının kendisi olduğunu savundu.

Haberin Devamı

ÖMRÜNÜ YAYLADA GEÇİRMİŞ

Ömrünün büyük bölümünün yaylalarda geçtiğini anlatan Tatar, "Allah’a çok şükür bir asrı geçirdim. Benden öncekilerin hepsi ömrünü tamamladı. Benden yaşlısı kalmadı. İnsanlara buradan tavsiyem doğal beslensinler. Sebze, meyve, süt, yoğurt ve bal tüketsinler. O zaman sağlıklı ve uzun yaşayabilirler" diye konuştu. Tatar, Guinness Rekorlar Kitabı’na yapılan başvuru için de Belediye Başkanı Taşhan’a teşekkür etti.