Bilim - Teknoloji Dünyanın ilk 3D TV kanalı yayında
Paylaş
Dünyanın ilk 3D TV kanalı yayında

Dünyanın ilk 3D TV kanalı, pek de beklemediğimiz bir yerde, İtalya'da yayına başladı. Peki Mediaset adlı kuruluşun hizmeti neler vadediyor?

Dünyanın ilk 3D TV kanalının, deneme yayını geçtiğimiz hafta itibariyle başladı. İtalyan yayıncı Mediaset'in, 3VOD olarak da bilinen servisi, denemelerde son derece iyi bir iş çıkardı.

Haberin Devamı

Daha önceki 3D kanalları, bölgesel hizmet veriyor ve yüksek bant genişliğine ihtiyaç duyuyorlardı. Sorun 3D filmlerin, normalden çok daha fazla veri talep etmesiydi.

3 Boyutun Ayak Sesleri

Yönetici Giuseppe Flores d'Arcais, "Artık İnternet TV'lere ve muazzam bant genişliklerine ihtiyaç duymayacaksınız. Dünyada bir ilki gerçekleştirdik. Sırrımız, sabit diskli alıcıda yatıyor. Sabit disk, 50 harika film arasından seçim yapmanızı sağlıyor ve gerekli verileri aktarıyor. Şu anda, normal kanallar gibi canlı yayın yapmıyoruz. Filmin transferi tamamlandığında, elektronik bir rehber, size istediğiniz seçimi yapmanız için yardımcı oluyor." ifadelerini kullandı.

Sistemin tek zayıf noktası, belli seçeneklerle sınırlı olması. U.S Netflick'in aksine, bünyesinde çok sayıda program bulunmasa da, eldeki seçeneklerin, buffer ve stream sorunları olmaması nedeniyle, kalitesi ve hızı tatminkar düzeyde.

Haberin Devamı

Media Talks, servisin, yakında hem Avrupa, hem Latin Amerika, hem de ülkemizde yayına geçebileceğini belirtti.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.