Yaşam Dünyanın konuştuğu Türk

Dünyanın konuştuğu Türk

Paylaş
Dünyanın konuştuğu Türk

Aşık olduğu evli İngiliz kadını bulmak için Bodrum'dan küçük yatıyla denizlere açılan 38 yaşındaki Türk vatandaşı, 2 bin 500 deniz mili (4 bin 630 km) yolculuktan sonra demir attığı Plymouth kentinde tutuklandı. Ayrıca evli kadın tarafından bir kez daha reddedildi

38 yaşındaki Ramazan Noyan Culum, tatilde tanışıp aşık olduğu evli İngiliz kadın Courtney Murray'yi kendisiyle evlenmeye ikna etmek için denizleri aştı. Türk aşık nisan ayında Bodrum'dan Ninova adlı küçük teknesiyle yola çıkıp geçen cuma günü İngiltere'ye ulaştı.

FACEBOOK'TAN DA YASAKLANMIŞ


Yolculuğu boyunca Murray'in Facebook hesabına 'Hayat sensiz anlamsız. Sensiz yaşamak istemiyorum. Bekle beni geliyorum aşkım' gibi mesajlar gönderdi. Ancak Murray Culum'un mesajlarını dikkate almadı. Hatta Culum'u Facebook sayfasında yasakladı.

Cuma günü 7 aylık serüvenini tamamlayarak İngiltere'nin Plymouth Limanı'na demirleyen Culum'u Sınır Güvenlik Güçleri gözaltına aldı.

9 KEZ DAHA DENEMİŞ

Çılgın Türk'ün daha önce de 9 kez aynı yolu deneyerek ülkeye yasadışı giriş yaptığını belirleyen ekipler bu kez Ramazan Noyan Culum'u Kıbrıs yerine Türkiye'ye iade etmeyi planlıyor.

TELEFONUNU REZERVASYON DEFTERİNDEN BULDU

Ramazan Noyan Culum'un uğruna 5 metrelik küçük teknesiyle Adriatik, Akdeniz ve Atlantik Okyanusu'nu aştığı aşk, 2005'te Kuzey Kıbrıs'ta bir restoranda başladı. Culum, İngiliz kadına ilk görüşte büyük bir tutkuyla bağlandı. Genç kadın dalış için gelmişti. Bir süre onun dalış grubuna katıldı. Ancak Courtney Murray bu ilgiye kayıtsız kaldı. Murray'yin iddiasına göre çılgın aşık telefonunu restoranın rezervasyon yetkilisinden ele geçirdi.


Çılgın Türk'ün 'aşk rotası'

MEMLEKETİNE DÖNÜP EVLENDİ

İngiliz kadın, memleketi Liverpool'a dönüp burada daha sonra evlendiyse de Culum'un ilgisinden kurtulamadı. Türk aşık bu süre içinde Murray'in aşkına adadığı internette bir sayfa açtı.

ÖLÜM ORUCUNA GİRDİ

Onun için 2011'de ölüm orucuna girdi. Blogunun adını 'Hunger Strike For Courtney Murray/ Courtney Murray İçin Açlık Grevi' koydu. Sonunda 23 Nisan'da Bodrum Limanı'ndan yola çıktı. Yol boyunca 'Lütfen benimle evlen,' 'Courtney sana geliyorum. Hala suyun üzerindeyim. Benim için dua et, sana sağ salim ulaşayım. Sensiz yaşayamam.. Benimle evlenir misin?' şeklinde mesajlar gönderdi.

'EVLEN' LOBİSİ BİLE OLUŞTU

Çılgın Türk'ün yolculuğunu boyunca blogunu takip eden pek çok kadından Murray'ye 'Lütfen onunla evlen. O doğru adam' gibi binlerce mesaj yağdı. Üzerindeki baskıdan sıkılan Murray Facebook hesabından Türk'ü önce yasakladı, sonra kadın elçilerden de bunalınca çareyi Facebook'tan çıkmakta buldu.

'BANA BİN LADİN MUAMELESİ YAPMA'


Türk aşığı Facebook yasağı da durdurmadı. Bu kez, 'Sevgilim bana neden Usame bin Ladin muamelesi yapıyorsun?" yazdı. İngiliz Sınır Güvenlik Güçleri tarafından tutuklanan çılgın Türk'ün son mesajı 'Bunca yol boyunca senin aşkın benim koruyucu meleğimdi. Sensiz yaşamaktansa ölürüm' oldu.

TEYZESİ: KOCASIYLA MUTLU. SEN ONU UNUT


İngiliz kadın yine sessiz kalmayı seçti, ancak bu kez teyzesi olduğunu söyleyen bir kadın Culum'un bloguna bir mesaj iletti."Sevgili oğlum. Az önce yeğenimle konuştum. Ne yazık ki yeğenim seninle asla ve asla evlenmeyi düşünmediğini söyledi. Kocasıyla mutluymuş, çocuklarını da çok seviyormuş. Sana ileteyim dedim oğlum"

Culum'un İngiliz'e aşık olmadan önce internette oynanan bir oyunun CEO'su olduğu, Murray'den sonra işini bıraktığı öğrenildi.

Haberin Devamı