Dünya Dünya'nın umrunda değil

Dünya'nın umrunda değil

Paylaş
Dünya'nın umrunda değil

Pakistan'da 1600 kişi öldü, 20 milyon kişi evsiz kaldı ama...

190 ülkeye çağrı

Pakistan’da temmuz ayı sonunda başlayan Muson yağmurlarının neden olduğu sel ve toprak kaymalarında şimdiye kadar 1600 kişi öldü, 20 milyon Pakistanlı ise evsiz kaldı.

Birleşmiş Milletler’in (BM) açıklamasına göre evsiz kalan 6 milyon kişinin acilen gıdaya ihtiyacı var. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Pakistan’ın uğradığı sel felaketini yerinde görmek için bölgeye gitti.

Sel felaketine uğrayanların yaşadığı trajediyi gören Genel Sekreter Ban Ki-moon, BM’ye üye 190 ülkeye Pakistan’ın 360 milyon euroya (720 milyon TL.) acil ihtiyacı olduğunu söyledi.

Avrupa’dan ses yok

Birleşmiş Milletler’in yardım çağrısı dünya ülkeleri tarafından adeta görmezden gelindi. Özellikle Avrupa ülkeleri Haiti depreminden sonra bu ülke için büyük yardım kampanyaları başlatırken, Pakistan için sessiz kalmayı tercih etti.

Haiti depremi yaşandığında Müslüman ülkelerin, yardımda bulunmadığı eleştirileri yapılmıştı. Milyonlarca Pakistanlı yaşama tutunmak için yardım beklerken Avrupa ülkelerinin kılını bile kıpırdatmaması insan hakları örgütlerinin tepkisini çekti. Pakistanlıların ihtiyaç listesinin başında gıda ve temiz su geliyor.

Haberin Devamı