Bilim - Teknoloji Dünyanın yarısı korsan video izliyor
Paylaş
Dünyanın yarısı korsan video izliyor

Uluslararası dijital güvenlik şirketi Irdeto’nun yaptığı araştırmaya katılanların yarısından fazlası dizi ve filmleri korsan yollardan izlediğini kabul etti.

Yasemin Artunç
yasemin.artunc@posta.com.tr


30 ülkede 25 binden fazla kişinin katıldığı anket sonuçları video içerik üreticileri açısından durumun çok iç açıcı olmadığını gözler önüne serdi.

Özellikle Rusya başta olmak üzere Latin Amerika ve Pasifik ülkelerinden gelen cevaplar, üretilen video içeriğin korsan yollardan izlenmesinin gayet normal bir durum olduğu algısının ne kadar güçlü olduğunu ortaya çıkardı.

KORSAN VİDEO İZLEMEK YASADIŞI DEĞİL!

- Ankete katılanların yüzde 52'si korsan video izlediklerini söyledi.

- Korsan içeriğin medya sektörüne verdiği zararı öğrendikten sonra daha az korsan video izleyeceğini veya tamamen korsan izlemeyi bırakacağını söyleyenlerin oranı yüzde 48’de kaldı.

- Birçoğu, korsan video üretmenin veya paylaşmanın yasadışı olduğunu (70%) kabul etse de, çok daha az kişi indirmenin kanuna aykırı olduğunu (% 59) biliyor.

- Rusya'daki katılımcıların yüzde 87'si korsan video içeriği üretmenin veya paylaşmanın yasadışı olduğunu düşünmüyor.

- Katılımcıların yüzde 66'sı dizi veya filmlerin indirilmesini veya online olarak izlenmesinin yasadışı olmadığına inanıyor.

- Asya-Pasifik (yüzde 61) ve Latin Amerika (yüzde 70) ülkelerinden ankete katılanların yüksek çoğunluğu korsan yollarla film ve dizi izlediğini kabul etti.

- Korsan yollarla dizi ve film izleyenlerin sayısının en düşük olduğu bölgeler ise Avrupa (yüzde 45) ve Amerika (yüzde 32) oldu.

Haberin Devamı