Gündem Dünyayı ayağa kaldıran trajediye komik ceza!

Dünyayı ayağa kaldıran trajediye komik ceza!

Paylaş
Dünyayı ayağa kaldıran trajediye komik ceza!

Tüm dünyayı derinden sarsan Aylan bebeğin ve 4 kişinin ölümüyle ilgili olarak mahkemeye çıkan iki sanığa, mahkeme 'iştirak halinde göçmen kaçakçılığı yapmak' suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Sanıklar, 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek' suçundan ise beraat etti

Bodrum'da, Suriyeli Aylan Kurdi bebek, ağabeyi ve annesinin de aralarında bulunduğu 5 kişinin öldüğü mülteci faciayla ilgili Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutkulu yargılanan Suriyeli Muwafaka Alabash (36) ve Asem Alfrhad (35), 'göçmen kaçakçılığı' suçundan temyiz yolu açık olmak üzere 4'er yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti, 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak' suçundan ise her iki sanığında beraatlerine karar verdi.


Zanlılardan
Asem Alfrhad'in mahkemeye takım elbiseli ve traşlı gelmesi de dikkat çekti

NELER YAŞANMIŞTI?

Bodrum'da 2 Eylül 2015 tarihinde Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmek isterken bindikleri lastik botun batması sonucu Suriyeli 3 yaşındaki Aylan Kurdi, ağabeyi Galip Kurdi ve annesi Rihan Kurdi'nin de aralarında bulunduğu 5 kişi ölmüştü. Olay sonrasında sahile vuran Aylan bebeğin cansız bedeni dünyada yankı uyandırmıştı.

Olayın ardından yapılan operasyonlar sonucunda Suriye uyruklu Muwafaka Alabash ve Asem Alfrhad tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Beş kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın ardından tutuklanan iki sanığın yargılanması geçtiğimiz ay başlamış, iki sanık da Aylan bebeğin babası Abdullah Kurdi'yi suçlamıştı. Bodrum Adliyesinde görülen 3'üncü duruşmaya gelen sanıklar 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek' ve 'iştirak halinde göçmen kaçakçılığı yapmak' suçlarından 35'er yıla kadar hapis ve adli para cezası istemiyle yargılanıyordu.

Haberin Devamı