Tuğçe Özcan Dünyayı güzellik kurtaracak
HABERİ PAYLAŞ

Dünyayı güzellik kurtaracak

Haberin Devamı

Gündemdeki iç burkan olaylar arttıkça; boğazımızdaki o düğüm giderek büyümeye başladı. O kadar beter bir his ki, bir yerlerde korkunç şeyler oluyor, bir yerlerde taş üstünde taş kalmıyor ama sen sabah kalkıp kahvaltını etmeye devam ediyorsun ve ne yazık ki dünya bu döngüyle dönmeye devam ediyor.

Pamuklara sarıp sarmalanması gereken çocuklar, hiç yakışmadıkları fotoğraf kareleri ile servis ediliyorlar dünya gündemine.

Böyle bir gündemin ortasında hep duyurmayı istediğim bir yazıyı kaleme almak istedim bugün. Bu yazıyla olan biten her şeye rağmen, yeryüzünde hala iyiliğin ve iyi insanların var olduğunu hatırlatmak istedim sizlere…

“ÇALIŞMAK VE BEKLENTİSİZ VERMEK”

Bugün sizi "çalışmaya, iyiliğe ve beklentisiz vermeye" olan inancınızı yeniden gün yüzüne çıkaracağını düşündüğüm "Global Outreach Doctors" ile tanıştırmak istiyorum. Bir iyiliğe katılamıyorsan, en azından onu duyurarak destek ver. Destek ver ki, hem onu gerçekleştirenleri onurlandır hem de katılmak isteyenleri yüreklendir. İyiye ve iyi haberlere aç olduğumuz şu günlerde sizi bu cesur, çalışkan ve fedakâr doktor ekibinden bahsetmek istiyorum.

Dünyayı güzellik kurtaracak


“SAVE A LIFE, SAVE THE WORLD”

İnsan hayatının değeri ırk, din ve dil kavgalarının çok ötesinde. Global Outreach Doctor's tamamı gönüllü doktorlardan oluşan bir sivil toplum örgütü. Peki ne yapıyorlar? Dünyanın neresinde bir felaket olursa, oraya gidiyorlar. Doğal afetlerde, terör saldırılarında ya da savaşta; gönüllü olarak insan hayatını kurtarmak için çalışıyorlar. Üstelik de bu gönüllü doktorlar; çalıştıkları hastanelerden kendi izinlerini kullanarak ve uçak biletleri dahil kendi masraflarını ceplerinden karşılayarak bunu gerçekleştiriyor.

Dünyanın dört bir yanından doktorlar, hemşireler, akupunktur uzmanları, asistanlar, fotoğrafçılar ve özel eğitilmiş köpeklerle çalışan arama kurtarma uzmanları bu ekibin gönüllü üyesi. Zor koşullarda ilk yardım ve tedavi için cerrahi girişimler yapıyor ve ihtiyacı olanlara tıbbi olarak yardım ediyorlar. Global Outreach Doctor's tamamen bağışlarla ayakta duran bir sivil toplum örgütü.

Dünyanın her yerinde iyi insanlar var ve onların sayısı gerçekten hiç de az değil. Bugünlerde yapmamız gereken kötümserlikten biraz uzaklaşıp, iyiye ve iyi insanlara odaklanmak. Dünyanın enerji alanı iyiliğin yayılmasıyla değişecek.

Dünyayı güzellik kurtaracak

GERÇEK GÜZELLİK GÖZLE GÖRÜLMÜYOR!

Şöyle düşünün: her sabah işe kalkıp işe gitmek zorundasınız, çünkü size bunun için para veriyorlar. Yaşamınızı sürdürmek için çalışmaya yani dolayısıyla da paraya ihtiyacımız var. Ama bunu yapan kişiler, gerçekten bunu yapmak zorunda değil.

Yani sıcak yataklarından kalkıp, dünyanın bir ucundaki felaket bölgesine gidip hiç tanımadıkları insanlara yardım etmeleri için kimse tarafından zorlanmıyorlar. Üstelik de bundan bir çıkarları yok. Tatillerini bir kıyı kasabasında bronzlaşmak için de harcayabilirler ama çalıştıkları kurumdan kendi izinlerini kullanarak, ve hatta uçak biletleri dahil tüm masraflarını kendileri ödeyerek böyle bir işe kalkışıyorlar. İşte birilerinin böyle beklentisizce zamanını, yeteneklerini ve emeğini insan hayatına adıyor olması gerçek bir güzellik.

Ve şairin dediği gibi: “bu dünyayı güzellik kurtaracak”


Dünyayı güzellik kurtaracak

Sıradaki haber yükleniyor...
holder