Dünya Dünyayı kurtarmaya limuzinle gidiyorlar

Dünyayı kurtarmaya limuzinle gidiyorlar

Paylaş
Dünyayı kurtarmaya limuzinle gidiyorlar

12 günlük zirve süresince ülke temsilcileri atmosfere 41 bin ton karbondioksit salarak dünyayı kurtaracak!

ÇÖZÜM İÇİN TOPLANDILAR

Haberin Devamı

Atmosfere salınan başta karbondioksit olmak üzere birçok gaz, sera etkisi yaratarak dünyanın ortalama sıcaklığının artmasına neden oluyor. Küresel ısınmanın sonucu yaşanan iklim değişiklikleri dünyanın geleceğini tehdit ediyor. Bunun en belirgin göstergesi olarak son 14 yılın 11’i kayıtlara ‘en sıcak yıllar’ olarak geçti. Kuzey Kutbu’ndaki buzullar hızla eriyor. İşte bu yüzden 192 ülkeden 15 bin temsilci, küresel ısınmaya çözüm bulmak için Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da dün başlayan Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’nde buluştu.

BU NE YAMAN ÇELİŞKİ

Zirve, küresel ısınmanın hızını yavaşlatıp dünyayı kurtarmayı amaçlıyor. İklim Zirvesi’nin sonunda liderlerin 2012’de sona erecek Kyoto Protokolü’nün yerine geçecek bir anlaşma imzalaması bekleniyor. Ancak delegelerin küresel ısınmayı engellemek için geldikleri Kopenhag’ta sera gazı salınımına en çok yol açan lüks otomobilleri tercih etmesi büyük bir çelişki yarattı. Kopenhag’da dolaşmak için 1200 limuzin siparişi veren delegelere her gün 200 limuzin hizmet verecek.

Haberin Devamı

41 BİN TON KARBONDİOKSİT

Kopenhag’ın en büyük limuzin kiralama şirketinin sahibi Majken Friss Jorgensen “Siparişlere yeştişemeyince Almanya ve İsveç’ten limuzin istedik. Bu da daha fazla karbon salınımına yol açacak” dedi. 18 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katılacağı liderler toplantısı için Kopenhag Havaalanı’na en az 140 özel uçak inecek. 12 günlük zirve boyunca katılımcılar, seyahatleri de dahil olmak üzere atmosfere 41 bin ton karbondioksit gazı salarak küresel ısınmaya katkıda bulunacak!

AFRİKA ÜLKESİNE DENK

Bu miktar, İngiltere’nin en büyük hava kirleticisi olan Drax elektrik santralinin bir günde, bir Afrika ülkesinin de aynı sürede üreteceği karbondioksite eşit. Danimarka hükümeti, bunu telafi etmek için 620 bin sterlin ödeyerek, Bangladeş’teki tuğla ocaklarını yenileyecek. Öte yandan zirvenin dünkü açılışında Danimarka Başbakanı Lars Loekke Rasmussen, “İklim Zirvesi dünyanın kaçırmaması gereken bir fırsat” dedi.