Erkut Can Dünyayı sallayan akıma 'Tıp'
HABERİ PAYLAŞ

Dünyayı sallayan akıma 'Tıp'

Haberin Devamı

Amerika’da Florida’da Edward White lisesinde başlayıp, sosyal medyada akıl almaz bir hızla yayılan “Mannequin Challange” denilen bir akım var. Her alanı, herkesi sardı. Peki nedir bu MC. Kısaca zamanın donup kalması deniyor. Yani bir ortamda bulunanlar, hareketsiz bir şekilde donmuş gibi poz verirken, bir kişi de bu görüntüyü telefonu ile videoya alıyor ve hemen sosyal medyada paylaşıyorlar. Derslerde, spor salonlarında, yolda, tribünde, her yerde.

Öyle ki; futbol sahasına bile taşındı akım. İngiltere ile İspanya arasında oynanan maçta, ünlü İngiliz futbolcu Jamie Vardy attığı golden sonra, bir anda olduğu yerde dondu kaldı. Ona arkadaşları da eşlik edince ilginç bir görüntü ortaya çıktı. Bu ilkti ama sonradan birçok maçta uygulandı. Bizde ise MC, Habertürk’te haberlerin canlı yayınının bitiminden sonra yapıldı ve spiker, kameramanlar, diğer görevliler donup kaldı. Ve bu donmanın videosu da sosyal medyadan yayınlandı. Ayrıca, ‘Çakallarla Dans’ filminin oyuncuları da galada dondu. Yazının başından beri ben de hep yeni akım diye yazdım. Yoo, hiç de yeni değil. 1950’li yılların sonlarına doğru, yani ilk gençliğimizde biz de yapardık.

Ama adı, Mannequin Challange gibi uzun değil kısaca “tıp”dı. Yolda şakalaşıp yürürken, birimiz “tıp” der ve öylece kalırdık. Şimdiki tabirle donardık. Okulumuzun olduğu Cağaloğlu dar gelince, İstiklal Caddesi’ne çıkıp orada yapmaya başladık. O kalabalıkta birdenbire durunca, arkamızdakiler çarptı, kimisi yol değiştirdi ve çokça da azar işittik. Kimse espri ile yaklaşmazdı o devirde. Bir de şimdiki ‘tıp’lara bakın. Adam milli maçta golü atıyor, arkadaşlarıyla sevinirken donuyor yahu. Espri anlayışında devrim! Ne güzel.

MÜJDE,MÜJDE

20 Eylül 1934 tarihli bir gazete kupürü. Mecidiye köyüne tramvayın işleyeceğini yazıyor. Ancak İstanbul’un bu sayfiye köyüne 250 metre mesafeye kadar sefer yapacakmış. Köylüler hattın bittiği noktaya kadar gitmesini rica ediyorlarmış. Nereden nereye değil mi? 82 yılda neler değişti. O sayfiye köyü şehrin ortasında kaldı ve milyonları barındırıyor. Tramvayı yok ama, metrobüsü, yüzlerce otobüsü var. 250 metre değil, 25 kilometreye ulaşan.

BİR 24 SAAT

■ AP’den dışlanma

■ Adana’da bombalı araçlar

■ Suriye’de askerimize füze

■ 2 sivil, 4 asker kaybı, 50 yaralı

■Ahmet Türk’e tutuklama

■ Zirveye doymayan döviz

■ Mahkemeler fayrap

■ Gözaltı, ihraç ve tutuklamaya devam.

CIZZZ

“Şu anda işsizlik yüzde 11. Bu ülke bu hale düşmeli mi?” Pardon Sayın Cumhurbaşkanı bana mı dediniz?

FIKRA GİBİ

Bodrum’da özel bir bankanın müdürüne bir müşterisi maille bir talimat yollamış. Müdire hanım müşteriye, “Tamam biz işlemi yaparız ama bize aslı lazım. Siz sonra yollarsınız” demiş. Öğleden sonra o şirketten bir kız gelmiş, “Merhaba ben Aslı beni istemişsiniz” deyince, kim çağırdı diye soruşturulurken, olayın aslı anlaşılmış ve dakikalarca gülmüşler. Sevgili okurlarım, siz fıkra diye okudunuz değil mi. Hayır değil. Bu bir gerçek olaydı. Tabii kahramanın adı gizli.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder