Siyaset Durak'a bumerang çarptı
Paylaş
Durak'a bumerang çarptı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Aytaç Durak'ın, geçen hafta Belediye Meclisi'nde dinlettiği rüşvet kaseti dönüp kendisini vurdu

Adana’da Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkında 1 haftadır süren tartışmalar, dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamasıyla depreme dönüştü.

>> 1.8 MİLYON METREKARE ARAZİ

Bahçeli’nin, Aytaç Durak’ın istifasını istemesine varan süreç, geçen hafta Adana Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında başladı. Aytaç Durak, bazı meclis üyelerinin rüşvet pazarlığı yaptığını iddia ettiği bir ses kaseti dinletti.

20 yıldır Durak’ın ‘en yakın adamı’ olarak tanınan MHP’li Meclis üyesi Mustafa Tuncel, bu kasetin tüm meclis üyelerini şaibe altında bıraktığını söyledi ve Durak’a “En büyük rantçı sensin” dedi.

‘2 MİLYAR DOLARI VAR’

Aytaç Durak ile Mustafa Tuncel arasında geçen hafta meclis toplantılarında sert tartışmalar yaşandı. Tuncel, Aytaç Durak’ın şahsi arsalarının satışında vergi kaçırdığını, 1 milyon metrekareden fazla arsasını değerlendirmek üzere usulsüz imar düzenlemeleri yaptığını öne sürdü ve “Aytaç Durak’ın 2 milyar dolarlık serveti var” dedi.

Aytaç Durak da Mustafa Tuncel’i suçlayan konuşmalar yaptı. Başbakan Tayyip Erdoğan önceki gün iddialarla ilgili olarak savcıları göreve çağırınca dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Konu ahlaki” diyerek, hem Aytaç Durak’ı, hem de Mustafa Tuncel’i MHP’den istifaya davet etti.

Bahçeli, “Bu şahısların birbirleri hakkındaki iddiaları bir iş ilişkisi olarak kabul edilmeli ve savcılık tarafından adli tahkikat süreci başlatılmalıdır. Bu konuda İçişleri Bakanlığı gerekli gördüğü bütün hukuki ve idari süreçleri harekete geçirmelidir.

Bize herhangi bir şekilde disiplin soruşturmasına sebebiyet verdirmeden, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi partimizden istifa etmelidir” dedi.

MHP RANDEVU VERMEDİ

Bahçeli’nin istifa çağrısının ardından İstanbul’da, “İnsan şerefiyle yaşar. İstifa edip etmeyeceğime Bahçeli ile yüz yüze görüştükten sonra karar vereceğim.

MHP Genel Merkezi’nden çağrıldım, gidip görüşeceğim” açıklaması yapan Aytaç Durak’a anında yanıt geldi. Bahçeli, Durak’a randevu vermezken, MHP Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili Recai Yıldırım, “Gelmesine gerek yok. Karara uysun yeter” dedi.

SERVETİ MERCEK ALTINDA

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşanan tartışmaların ardından bazı üyelerin, Aytaç Durak’ın mal varlığının belediye başkanı olduktan sonra 12 kat büyüdüğünü iddia etmesi İçişleri Bakanlığı’nı harekete geçirdi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın talimatıyla görevlendirilen 3 müfettiş Adana’da, Durak’ın mal varlığındaki usulsüz artış iddialarını araştıracak. Müfettişler, bu çerçevede belediyenin gerçekleştirdiği hizmet ve mal alım ihalelerini de inceleyecek.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun da rüşvet tartışmalarını basından takip ettiklerini söyledi. Aytaç Durak’ın savcılığa teslim ettiği ve içerisinde bazı belediye meclis üyelerinin isimlerinin geçtiği rüşvet kaseti konusunda soruşturma başlatıldığını ifade eden Beytorun, “Gerekirse Aytaç Durak hakkında da soruşturma aşamasına geçilecek, inceleme sürüyor” dedi.

BUMERANG NEDİR?

Avustralya yerlilerinin kullandığı ağaçtan yapılmış eski bir silahtır. Hayvan avcılığı, spor ve eğlence amaçlı kullanılır.

Boyu 15 santimden 120 santime kadar değişir. Havaya atılan V biçimli bir bumerang daire çizdikten sonra tekrar atan kişiye döner.

3

Haberin Devamı