Gündem Duran kalbi eline aldı ve...

Duran kalbi eline aldı ve...

Paylaş
Duran kalbi eline aldı ve...

Karaman'da, bıçaklı kavgada kalbi duran genç, ameliyatı sırasında kalbi eline alıp masaj yapan doktor tarafından hayata döndürüldü

Edinilen bilgiye göre, Çeltek Mahallesi’nde bir lokantada, lokanta sahibi Muammer K. (49) ve lokanta çalışanları Recep Ç. (23), Muammer K. (21), Ali İhsan K. (25) ile aralarında husumet bulunduğu öne sürülen müşteriler Nazım Y. (21), Yılmaz Y. (20), Zeynel Y. (24) ve Deniz A. (32) arasında tartışma çıktı.

Haberin Devamı

Kavgaya dönüşen olayda bıçakla yaralanan Zeynel Y. ve Deniz A, Karaman Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kavgaya karışan 6 kişi gözaltına alındı. Kalbine ve akciğerine aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanan ve kalbi duran Zeynel Y, Karaman Devlet Hastanesinde yapılan başarılı bir ameliyatla hayata döndürüldü.

KALBİ ELİME ALDIM MASAJ UYGULADIM

Ameliyata katılan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Yıldıray Kuruçay, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastayı 2-3 dakika gibi kısa bir süre içerisinde ameliyata almaya karar verdiklerini söyledi. "Hastayı ameliyata aldığımızda kalbi çalışmıyordu, hasta kaybedilmiş durumdaydı" diyen Kuruçay, ameliyatı şöyle anlattı:

"Hastanın akciğerinde ve kalbinde bıçak yarası vardı. Hastaneye gelmesi bile mucizeydi. Göğsü açtıktan sonra kalbi elime aldım ve kalp masajı uyguladım. Kalp masajıyla hastanın kalbi yeniden çalışmaya başladı. Bu bir mucizeydi. Ameliyat, yaklaşık 2 saat sürdü. Hastamızın durumu şu anda normal, kendine geldi. Hastanın kalbinin elimde atmaya başladığındaki duygularımı anlatmam imkansız."

Haberin Devamı

(A.A.)