Gündem Dursun Çiçek: Bu plan değil pilavdır

Dursun Çiçek: Bu plan değil pilavdır

Paylaş
Dursun Çiçek: Bu plan değil pilavdır

'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' nedeniyle dün ilk kez hakim karşısına çıkan Kurmay Albay Dursun Çiçek “Keşke Güneydoğu'da şehit olsaydım da bunları yaşmasaydım” dedi

Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek’in hakkında AK Parti ve Gülen hareketine yönelik komplo ve yıpratma planları içerdiği iddia edilen “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” hazırladığı suçlamasıyla dava açılmıştı.

Haberin Devamı

Davanın üçüncü duruşması dün Silivri Cezaevi’nin mahkeme salonunda yapıldı. Belgenin altında ıslak imzası bulunduğu öne sürülen tutuklu sanık Albay Dursun Çiçek, 3.5 saat süren savunmasını yaptı.

“Onur intiharı beklemeyin”

Çok gergin olduğu gözlenen Albay Çiçek “Sadece ve sadece doğruları söyleyeceğime kutsal kitabımız, namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum” diyerek savunmasına başladı.

Hakkındaki tüm iddiaları reddeden Dursun Çiçek “Birileri benden onur intiharı beklemesin. Benim çok sevdiğim eşim, çocuklarım, hizmet edeceğim bir ülkem var” dedi.

“Ben taciz ediliyorum”

Dursun Çiçek öncelikle, görev yaptığı Genelkurmay Bilgi Destek Daire Başkanlığı’nda birinci şubenin teröre, ikincinin irticaya, kendisinin görev yaptığı üçüncü şubenin de NATO, tatbikatlarına baktığını dile getirdi. Dursun Çiçek “Benim görev alanıma bahsedilen konu zaten girmiyor” dedi.

Haberin Devamı

“Askeri literatür uygun değil”

Albay Dursun Çiçek “İrtica ile Mücadele Eylem Planı”nında yer alan bazı kelimelerin askeri literatüre uygun olmadığını söyledi. Albay Çiçek, “Biz düşman unsuru değil, ‘düşman kuvvetleri, dost kuvvetleri deriz, ‘Bilgisayar güvenliği’de demeyiz, ‘bilgi ve evrak güvenliği’ deriz diye konuştu. Fethullah Gülen, AKP falan demeyiz. Özel isimleri kullanmayız. Kullanırsak adli müşavirlik imzalamaz. Çünkü suç unsuru olur” dedi.

“3 kız kardeşim türbanlı”

Savcılara sert eleştirilerde bulunan Çiçek, “Savcı, Cumhuriyet savcısı mı, yoksa senaryo savcısı mı, bunu bilmek istiyoruz. Benim terör örgütü üyesi olduğumdan şüphe ediyormuş. Ama delil yok, harıl harıl delil arıyor” dedi. Böyle bir plan yazması için kendisine görev verilmediğini dile getiren Çiçek, şunları kaydetti:

“Ben irtica işinden anlamam. Bu konunun tartışılmasından da rahatsızım. 3 kız kardeşim türban takıyor. Duruşmada ağlayan Dursun Çiçek “Keşke Güneydoğu’da şehit olsaydım bunları yaşamasaydım” diye konuştu. Mahkeme sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 5 Temmuz’a ertelendi.

PLAN DEĞİL PİLAV

Albay Çiçek “Bu planı bir albay yazacak, imza atacak. Kargalar güler. Plan için komutandan onay alınır. Ona göre astlarım plan yapar, bana getirir.”Bu plan değil, pilav, iftira, komplo belgesi. Yargısız infaz belgesi. Yapanları şiddetle kınıyorum. Bana çektirdiklerinin hesabını soracağım” diye konuştu.”Plan değil pilav lazım” cümlesi Türk siyasi tarihine Süleyman Demirel’in armağanıdır. Süleyman Demirel 1965 genel seçimlerinde CHP’nin “planlı kalkınma” sloaganını “Bize plan değil, pilav lazım” diyerek eleştirmişti.

Haberin Devamı