Spor Dursun Özbek, Hakan Şükür ve Arif Erdem'in kulüpten ihraç edilmesi sürecini canlı yayında anlattı

Dursun Özbek, Hakan Şükür ve Arif Erdem'in kulüpten ihraç edilmesi sürecini canlı yayında anlattı

Paylaş
Dursun Özbek, Hakan Şükür ve Arif Erdem'in kulüpten ihraç edilmesi sürecini canlı yayında anlattı

Galatasaray'da Hakan Şükür ve Arif Erdem'in üyelikten ihraç taleplerinin Mali Genel Kurul'da reddedilmesinin ardından iki ismin aidatlarını yatırmadıkları gerekçesiyle üyeliklerine son verilmişti. Camiada yaşanan sıcak saatlerin ardından Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, NTVSPOR'un sorularını yanıtladı. İşte Özbek'in açıklamaları...

Mali ve idari açıdan ibra edilen ancak Galatasaray Genel Kurulu'nun oy çokluğu ile FETÖ/PYD terör örgütüyle bağlantısı olduğu iddiasıyla ihracı istenen Hakan Şükür ve Arif Erdem’in kulüpten atılmasını reddetmesiyle büyük şok yaşayan Dursun Özbek, canlı yayında NTVSPOR'a konuştu

Ve gözler Dursun Özbek'e çevrildi... Galatasaray’da olaylı Mali Genel Kurul sonrasında Başkanı Dursun Özbek, soruları yanıtladı:

Çok uzun bir Genel Kurul geçirdik. 47 kişi istediği gibi konuştu. 12-13 satlik bir toplantı. Galatasaray'ın demokratik duruşu konuların uzun uzun konuşuılmasını sağlıyor. Yönetim Kurulu 2016 yılında yaptığı faliyetleri ibra edildi.

GENEL KURULA TEŞEKKÜR EDİYORUM


Genel Kurul doğum günümde yapıldı. Beni ibra ettikleri için teşekkür ederim. Galatasaray'da yapacağımız icraatları 3 seneye yaymak zorundayız. Projelerimizi gerçekleştirmek isitiyoruz bunun için de kaynak gerekli. Kıymetli alanlarımızı işletmek zorundayız.

Galatasaray inşaat bitene kadar Florya'da kalmaya devam edecektir. Yeni tesisler için şu an tarih vermem doğru olmaz.

HAKAN ŞÜKÜR VE ARİF ERDEM'İN İHRAÇ SÜRECİ


Genel Kurul'un ibrasına müteakip, uzun süren toplantının neticesinde, bazı Genel Kurul üyeleri salonu terk ettiler. Galatasaray'da ihraç sistemi şöyle çalışıyor. Gerekli kişiler disiplin kuruluna sevk edilir. Kurul konuyu araştırır ve savunma ister. Ardından bir karar verir. Şu an önümde duran dosya Hakan Şükür'ün dosyası... (Elindeki dosyayı gösterir)

Kurul, söz konusu kişi ile ilgili kararını verir ve yönetime bildirir. Yönetim de Genel Kurul'a sevk eder. Kurul ihraç kararı verirse, cezai işlem yapılır.

Hakan Şükür'ün 7 gün içerisinde savunma yapması gerekirdi ama savunma yapmamış ve temsilci göndermemiştir. Hakan Şükür'ün adının FETÖ/PYD davasının adının karışmış olması değerlendirildiğinde kulübün varoluşunu tehlikeye atmasından dolayı sicil kaydı silinmiştir.

Şimdi Galatasaray yönetimi Hakan Şükür'ün içinde bulunduğu pozisyon itibariyle Disiplin Kurulu'na görev vermiş ve konuyu Genel Kurul'a göndermiştir. Genel Kurul aynı sebepten 5 kişiyi ihraç etti. Hakan ve Arif reddedildi. Galatasaray kulübünün hangi durumlarda üyelerinin sicil kayıtlarını sonlandıracağı çok açıktır. Tüzüğümüz açıktır. Bir terör örgütüne üye kişilerin Galatasaray'da barınması imkansızdır. Bu konu da duruşumuz çok açıktır.

KONU DUYGUSAL BİR HALE GELDİ


Bu kişilerin Galatasaray'ın eski sporcuları olmalarından dolayı yapılan konuşmalar sonrasında kurul duygusallaştı ve provakatif kişiler ihraç işleminin reddedilmesini sağladı. Tabii yönetimin fikri hiç değişmedi. Hemen acil olarak toplantık ve aynı gün Hakan Şükür ve Arif Erdem'in terör örgütüne üye olmalarından dolayı ihraç kararlarını aldık.

Genel Kurul'dan ihraç kararı döndü, bu kararı kabul etmemiz mümkün değildir. O itibarla tüzüğün bize verdiği yetkiye göre; 6 sene aidatını peşpeşe yatırmamış bir üye varsa kulüpten ihraç edilebilir. Bu bir ihraç sebebidir. Ama biz onları bu yüzden ihraç etmedik. Sebep tamamen FETÖ/PYD ile bağlantılı olmalarıdır. Aidatların ödenmemesi kararın alınmasına sebep teşkil etmiştir.

KAÇAKLARDIR!


15 Temmuz gibi bir sürecin ardından herkesin kanaati net bir şekilde oluşmuştur. Hakan Şükür ve Arif Erdem kaçaktır. Hiçbir şekilde bizim kurumlarımızda yer alamazlar.

Biz bu kararları bir haber almak için yapmadık. Genel Kurul'un aldığı karar tüm Galatasaraylıları üzdü. Bu işin gerçeği ilgili kişilerin Türk milletine düşmandır. Bu yüzden ikisi de ihraç edilmiştir.

2700 KİŞİ İHRAÇ EDİLECEK Mİ?


2700 üye farklı sebeplerle gündeme gelmiştir. O konuda çalışmalar devam ediyor. Henüz net bir şey yok.

YÖNETİM KURULU'NDA İSTİFALAR DEVAM EDECEK Mİ?


Galatasaray Spor Kulübü'nde bir yönetim zafiyeti yaftalaması seçildiğim günden beri yapılıyor. Seçildik, yetki istedik, verdiler. İbra istedik, ibra ettiler. Bazı mihrakların inanılmaz bir çabası var. Bazı yönetim üyelerimiz istifa etmiştir, doğrudur. Şu andaki yönetim asli olarak görevine devam ediyor. Ben şunu kabul etmiyorum. "Bu yönetim zayıf bir yönetimdir" eleştirilerine katılmıyorum. Çok rahat bir mali pozisyonumuz yok. Ben söz verdim, mali yapıyı düzelteceğim. Eğer faiz sarmalından çıkarsak, rahat ederiz.

GALATASARAY AVRUPA KUPALARI'NA KATILABİLECEK Mİ?


Önümüzdeki sezon Galatasaray haketmesi durumunda Avrupa Kupaları'na katılabilecektir. Geçmişte yapılan borçlardan dolayı, UEFA ceza verdi ve kupalardan men etti. Tek bir şart koştu. "65 milyon dolar'dan fazla harcama yapamazsınız". Elbetteki Galatasaray'ın mali bir disiplin içerisinde olmalıdır.

IGOR TUDOR'UN İDMAN YÖNTEMİ SAKINCALI MI?

Sayın Tudor'un idmanları biraz ağır. Takım ilk başta sıkıntı yaşadı ama daha sonra toparladı. Daha çok koşan bir takım haline geldik. Önümüzdeki günlerde mevcut hale gideceğiz. Daha sonra yeni tedbirler alınacak. Yeni bir yönetim şekli bizleri bekliyor, açıklayacağız.

Mehmet Özbek'in başkanın kardeşi olmasından rahatsız oluyorum. Eğer kulübe faydalı olamıyorsa burda yeri yok. Ama mesaisini kulübe veriyor ve iyi çalışıyor. Kulübe hizmet eden herkesin başımın üstünde yerinde vardır.

Taraftarıma şu mesajı veriyoru. Önümüzdeki sene taraftarlarımızın daha mutlu olacağı bir sezon geçireceğiz. Bunu başaramazsak da sorumlusu benim. Bu işin patronu Genel Kurul'dur.

İNSANİ AÇIDAN DURSUN ÖZBEK ELEŞTİRİLERDEN ETKİLENİYOR MU?


2015 Mayıs'ında seçildik, 2. maç oynanıyor ve berabere kaldık o gün taraftar yönetim istifa diye bağırdı. Elbette istifa bir müesese. Ben taraftarı mutlu etmeliyim. Onların söylediklerini ciddiye almamak mümkün değil. Ama benim taraftardan bir ricam var: Maçın 55 - 60. dakikasında yönetimi, futbolcuyu protesto etmenin ne faydası var? Bu kabul edilmez. Takımı demotive eder. Futbolcu etkilenir. Dolayısıyla biz taraftarımızla büyüdük. Sportif başarıyı yükseltecek mahiyetten takımı itmeliyiz. Taraftar takımı en iyi şekilde temsil etsin, lütfen. Büyüklüğümüz taraftarımızdan gelir.

SNEIJDER, MUSLERA VE BRUMA'NIN DURUMU NE OLACAK?


Üç oyuncumuz da başarılı futbolculardır ve takımda kalacaklardır. Sezon ortasında bunu konuşmamız doğru olmaz.


NE OLMUŞTU?


Yurtdışına kaçan eski futbolcular Hakan Şükür ile Arif Erdem'in Galatasaray üyelikten ihraç talebi mali genel kurulda oy çokluğuyla reddedilmişti. Bu kararın ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Galatasaray Mali Genel Kurulu’nda Hakan Şükür ve Arif Erdem’in kulüp üyeliğinden ihraç edilmesinin reddedilmesine tepki göstermiş, Galatasaray'ın bu kararı düzeltmesi gerektiğini belirtmişti.

GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA

Galatasaray Yönetim Kurulu, 2 saat süren tarihi toplantıda alınan kararı, resmi siteden tek cümleyle duyurdu. Galatasaray'dan yapılan açıklamada "Yönetim Kurulumuzun 26 Mart 2017 tarihli toplantısında alınan karar gereğince “Hakan Şükür ve Arif Erdem’in kulüp üyeliklerinin sona erdirilmesine” karar verilmiştir. Sarı-Kırmızılı kulübün bu açıklaması dün gece sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri oldu. Ancak ihraç nedeninin belirtilmemesi tartışma yaratmıştı

Haberin Devamı