Gündem Dursunbey'de dehşet veren fiili livata

Dursunbey'de dehşet veren fiili livata

Paylaş
Dursunbey'de dehşet veren fiili livata

Aralarında MHP İlçe Başkanı'nın da bulunduğu Balıkesir'in Dursunbey İlçesi'nde zihinsel engelli Harun Y'ye fiili livata yoluyla ilişkiye giren 20 kişi tutuklandı

Balıkesir’in Dursunbey İlçesi’ndeki bir kahvehanede garsonluk yapan ve annesi ile birlikte yaşayan 22 yaşındaki Harun Y.’nin önceki gün başından geçenleri bir esnafa anlatmasıyla olay ortaya çıktı.

Duyduklarıyla şaşkına dönen esnaf, polise giderek, Harun Y.’nin kendisine, “Bazıları benimle cinsel ilişkiye girdi. Ama vaad ettikleri cep telefonunu almadılar ve parayı da vermediler” dediğini anlattı.

Bunun üzerine takibe alınan akli dengesi yerinde olmayan Harun Y. girdiği evde 3 kişiyle cinsel ilişkiye girerken yakalandı. Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü’nden olayı inceleme ve zanlıların sorgusu için özel bir ekip Dursunbey’e yollandı.

MHP İLÇE BAŞKANI ENGİN YÖRÜK DE VAR

Alınan ifadeler doğrultusunda genişletilen operasyon kapsamında Harun Y. ile para ve cep telefonu vaadiyle fiili livata yoluyla cinsel ilişkiye girdiği saptanan 17 kişi daha yakalandı.

Aralarında MHP İlçe Başkanı Engin Yörük, eski muhtar ve tanınmış esnafın da bulunduğu 20 kişi, bugün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tutuklananlardan bazılarının Dursunbey Cezaevi’nde yer olmadığı için Balıkesir Cezaevi’ne konulduğu bildirildi. Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük, “Ne yazık ki olay doğru. Bir insanlık suçu işlenmiş. Ancak ilçemizin isminin böyle bir olayla anılmasını istemiyoruz” dedi.

Bu arada 22 yaşındaki zihinsel engelli Harun Y. de, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyede korumaya alındı.