Sağlık Duru bebeğe hayat vermek için kan vermeye koştular

Duru bebeğe hayat vermek için kan vermeye koştular

Paylaş
Duru bebeğe hayat vermek için kan vermeye koştular

Hatay’da lösemi hastası Duru bebek ve ilik nakli bekleyen tüm hastalar için başlatılan kan bağışı kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi

Duru bebek için sosyal medya üzerinden yapılan "Duru Bebek ve İlik Nakli Bekleyen Tüm Hastalar İçin Umut Ol" sloganıyla başlatılan kampanyaya kulak veren vatandaşlar Kızılay’ın stantlarına gelerek kan vermek ve uygun donör olmak için sıraya girdi.

ACİL İLİK NAKLİ LAZIM

Duru’ya sekiz aylıkken lösemi teşhisi konulduğunu söyleyen anne Leyla Reyhan "3,5 aydır tedavi oluyoruz. Ancak 1 yaşın altında yakalandığımız için bu hastalığın tekrar nüksetmesi çok yüksek bir olasılık. Bu yüzden hemen acil bir şekilde ilik nakli olmamız gerekiyor. İlik naklinin olması için uygun donörün bulunması gerekiyor. Bu yüzden bir kampanya başlattık. Sadece burada değil, tüm Türkiye’de iyi bir katılım sağlandı. Umarım uygun iliği bulabiliriz. Herhangi bir Kızılay merkezinde kan verilebilir uygun donörün bulunması için" diye konuştu.



Kan grubunun önemli olmadığını belirten yetkililer, 18-50 yaş aralığındaki herkesin Kızılay’ın stantlarına gelip kan verebileceğini vurguladı.

Haberin Devamı