Gündem Duruşma salonunun penceresinden atlamak istedi

Duruşma salonunun penceresinden atlamak istedi

Paylaş
Duruşma salonunun penceresinden atlamak istedi

Duruşma salonunun penceresinden atlamak istedi

Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde, boşanma davasında sinir krizi geçirip, ikinci kattaki duruşma salonunun penceresinden atlamak isteyen 24 yaşındaki Ayşe Ö. kendisine engel olan eşinin avukatı Sevin Çağlayan’ı, "Sizi öldürürüm, selanızı verip kendi ellerimle helvanızı dağıtırım" diyerek, tehdit etti. Avukatın şikayetçi olduğu Ayşe Ö., serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Marmaris’in Bayır Köyü’nde yaşayan 29 yaşındaki Servet Ö., şiddetli geçimsizlik nedeniyle beş yıllık eşi Ayşe Ö.’ye bir süre önce Marmaris Aile Mahkemesi’nde dava açtı. Davanın ilk duruşması dün görüldü. Duruşmaya, yakınları çiftin 5 yaşındaki kızları A.Ö.’yü de getirdi. Kızını duruşma salonunda görünce sinir krizi geçiren Ayşe Ö., koşarak duruşma salonunun penceresine çıktı. Ayşe Ö., kendini boşluğa bırakacağı sırada eşinin avukatı Sevin Çağlayan tarafından kolundan yakalanarak, pencereden indirdi.

AVUKATI TEHDİT ETTİ

Sakinleştirilmeye çalışılan Ayşe Ö., kendisine engel olan avukat Çağlayan’a, "Sizi öldürürüm. Selanızı verip, kendi ellerimle helvanızı dağıtırım" diye bağırıp, tehditler savurup, saldırmak istedi. Bu sırada müşabir ve mahkeme katipleri araya girdi. Ayşe Ö., daha sonra duruşma salonuna çağrılan polisler tarafından güçlükle dışarı çıkartılıp, ekip otosuyla Marmaris Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada sakinleştirici ilaç verilen Ayşe Ö., polis nezaretinde tekrar adliyeye getirildi. Avukat Çağlayan, Ayşe Ö.’den kendisini tehdit ettiği gerekçesiyle şikayetçi oldu. Mahkeme, çiftin kızlarının velayetini duruşmaya katılan babası Servet Ö.’ye verip, Ayşe Ö.’yü ikametgahının belli olması ve kaçma ihtimalinin bulunmaması nedeniyle serbest bıraktı. Ayşe Ö., duruşmanın ardından Bayır Köyü’ndeki evine polis tarafından bırakıldı.

Haberin Devamı

AVUKATLARDAN TEPKİ

Yaşananların duyulması üzerine Marmaris Barosu’na kayıtlı 12 avukat adliyeye önünde toplanıp, basın açıklaması yaptı. Meslektaşları adına konuşan Avukat Sevin Çağlayan, "Ölümle tehdit edildim. Duruşmanın huzuru bozuldu. Şikayetçi olmama rağmen, beni tehdit eden kişi gözaltına alımadı. Geçen hafta duruşmada, kendisine ceza veren hakime, "S....lan. Cezayı ödemiyorum’ diyen bir kişi, tutuklanmıştı. Yargıçlar, kendilerine yapılınca en küçük bir hakaret ve tehditte tutukluyor. Ama aynı şey avukatlara yapıldığında, şüpheli serbest kalıyor" dedi. Açıklamanın ardından avukatlar bir süre alkışlı protestoda bulunduktan sonra dağıldı.

Haberin Devamı

Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla), (DHA)