Ramazan Duş almak orucu bozar mı?

Duş almak orucu bozar mı?

Paylaş
Duş almak orucu bozar mı?

Ramazan ayında cevabı en çok merak edilen soruların başında banyo yapmanın orucu bozup bozmadığı geliyor. Peki banyo yapmak, duş almak orucu bozar mı?

Ramazan ayının gelmesi ve oruç tutulmaya başlamasıyla birlikte en çok merak edilen sorulardan biri de hiç şüphesiz 'Oruçluyken banyo yapmak orucu bozar mı?' oldu.

Haberin Devamı

Oruçluyken banyo yapmanın bir sakıncası yok. Ancak oruçluyken banyo yapıldığında kulaklara, ağız ve burna su kaçırmamaya dikkat edilmeli. Aksi takdirde oruç bozulur. Oruçluyken banyo yapan kişi ağza, burna su verirken dikkat etmeli; yutmamalı ve boğaza kaçırmamalı.

Bir kişi eğer rüyada ihtilam olduysa ya da cenabetse oruçluyken gusül abdesti alabilir. Fakat ağza ve burna su verirken dikkat etmeli; su kaçırmamalı ve suyu yutmamalı.

Ağız veya burundan su yutulmadıkça yıkanmakla veya gusül abdesti almakla oruç bozulmaz. Nitekim Hz. Aişe ile Ümmü Seleme (r.anha) validelerimiz, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)'in ramazanda imsaktan sonra boy abdesti almış olduğunu haber vermişlerdir. (Buhârî, "Savm", 25)

Haberin Devamı