Türkiye (Son Dakika) 'Duş çetesi' kıskıvrak!

'Duş çetesi' kıskıvrak!

Paylaş
'Duş çetesi' kıskıvrak!

İzmir'de, ağlarına düşürdükleri erkeklerin evine giden ve 'İlişkiye gireceğiz haydi yıkan' diyerek kurbanlarını duşa soktuktan sonra vurgun planını devreye sokan çetenin üyeleri kıskıvrak yakalandı

İzmir'in Karşıyaka ve Bayraklı ilçelerinde yalnız yaşayan yaşlı erkekleri ağlarına düşürdükten sonra, evlerinde buluşmaya gidip daha sonra bu kişilerin değerli eşyalarıyla paralarını aldığı ileri sürülen şebeke, polisin çalışmasıyla ortaya çıkartıldı. Kendilerine ’Duş çetesi’ dedikleri öğrenilen 3’ü kadın 5 kişiden oluşan şüphelilerden 3’ü, düzenlenen operasyonla yakalandı.

HEDEF YAŞLI VE YALNIZ ERKEKLER

Karşıyaka ve Bayraklı ilçelerinde yalnız yaşayıp, televizyon ve gazetelerde, kadın arkadaş aradıkları yönünde mesajlar paylaştıkları belirtilen yaşlı kişilerin bir şebeke tarafından tuzağa düşürüldüğü yönünde ihbar alan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı.

Harekete geçen polis, 3’ü kadın 5 kişilik şebekeyi deşifre ettikten sonra operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında, kendilerine ’Duş çetesi’ dedikleri belirtilen şüphelilerden Y.Y., S.S. ve B.Y. gözaltına alındı.

BAŞKALARINA AİT KİMLİKLERİ GÖSTERDİLER


Polise başkalarına ait kimlikleri gösteren 3 şüpheliden S.S.’nin hakkında 22 yıl, Y.Y.’nin ise 3 yıl olmak üzere değişik suçlardan verilmiş hapis cezası kararları bulunduğu belirlendi.

ONLAR DUŞTAYKEN ERKEK ARKADAŞLARI GELİYOR VE...


Kadın şüphelilerin tuzağa düşürdükleri kişileri bazen kendi evlerine çağırdıkları, bazen de onların evlerine gittikleri, kurbanlarına ilişkiye gireceklerini söyledikleri, bunun öncesinde duşa soktukları belirlendi. Bu sırada eve gelen erkek arkadaşlarının, korkuttukları bu kişilerin değerli eşyalarıyla paralarını aldıkları iddia edildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklandı.

İZMİR, (DHA)

Haberin Devamı