Ekonomi 'Duşa giriyorum' yazdı, sipariş 11 dakikada geldi

'Duşa giriyorum' yazdı, sipariş 11 dakikada geldi

Paylaş
'Duşa giriyorum' yazdı, sipariş 11 dakikada geldi

İnternet üzerinden yemek sipaşiyle 100 milyon dolarlık ciroya ulaşan yemeksepeti.com'a verilen en ilginç sipariş, iki kafadarın siparişi çabuk alabilmek için kadın ismiyle kayıt olmasıymış

İnternetten yemek sipariş sitesi yemeksepeti.com, Birleşik Arap Emirlikleri’nde Dubai’den sonra Sharjah ve Abu Dhabi’de hizmet vermeye başladı. Yurtdışında foodonclick.com adıyla bulunan Yemeksepeti, Birleşik Arap Emirlikleri’nin dışında Rusya pazarında da bulunuyor. Şu anda Türkiye’de 27 ilde olduklarını belirten yemeksepeti.com CEO’su Nevzat Aydın, “2011 sonunda 50 şehire ulaşmak istiyoruz. 2010 ciromuz 100 milyon dolar. Bu yıl yüzde 45 büyüme hedefi koyduk. Hem Rusya hem de BAE’nin çevresindeki coğrafyaya yayılacağız. 2012 sonunda yurtdışı yatırımımız 5 milyon doları geçecek” dedi.

RUSYA'DA HEDEFİ BÜYÜTTÜ

Birleşik Arap Emirlikleri’nde çalışmanın zor olduğunu söyleyen Aydın, “Bu ülkelerde zorlanmamak için kendimize bir ortak aldık. Yarı yarıya ortağız. Onlar daha çok bize yol gösteriyor. Restoranlarla ilişkileri iyi. Coğrafyayı biliyorlar. Onlarla çalışmak bizim için avantajlı oldu. Rusya pazarıyla ilgili hedeflerimiz büyük. Rusya’da 1 milyon nüfuslu tüm şehirlerde olmak istiyoruz” diye konuştu.

ALIŞKANLIK DEĞİŞİYOR

Türkiye’de 4 bin restoranla anlaşmalı olarak çalıştıklarını söyleyen Aydın, şöyle konuştu: “Onlarla çalıştığımız süre içerisinde bir çok alışkanlıklarını değiştirdiler. Bizim amacımız siparişi en hızlı şekilde ulaştırmak. Müşteri bizden aldığı için, yemeğiyle ilgili şikayeti de bize söylüyor. Biz restoranları uyarıyoruz. Bir çok konuda kendilerini değiştirdiler. Türk insanı çok sabırsız. Bir de internetten alıyorlar diye güvensizlik var. Sipariş veriyor, 20 dakika sonra arayıp nerde kaldı diyor. Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya’da böyle bir sıkıntı yok. Yemek 1 saatte gelmese aramıyorlar. Özellikle Dubai’deki restoranlarımız çok hızlandılar.”

İKİ KIZDAN SİPARİŞ GELİNCE

Türkiye’de online yemek sipariş işinin çok zor olduğunu dile getiren Aydın, Yemeksepeti.com’la ilgili ilginç bir olayı şöyle anlattı: “Gece 24.00 gibi iki kızdan yemek siparişi geliyor. Sipariş notunda da ‘Siparişimizi hemen getirmeyin. Uçuştan yeni geldik. Duşa giriyoruz’ yazıyor. Normalde yarım saat, kırk dakikada ulaşacak olan sipariş 11 dakika sonra kapılarına gidiyor. Görevli arkadaşı kapıda 2 erkek karşılamış. ‘Kusura bakmayın, çok açtık’ demişler. Böyle şeylerde başımıza geliyor” dedi.

İNTERNET YAYGINLAŞTI EVE SİPARİŞ ARTTI

Yemeksepeti.com’un 2000 yılında kurulduğuna dikkat çeken Nevzat Aydın, “2005’e kadar internet kullanımı yaygın değildi. Evlerde kullanım çok düşüktü. Siparişlerimizin çoğu iş yerlerinden geliyordu. 2006’da internet patlama yapınca siparişler eve kaydı. Şu anda da öğle saatlerinde daha çok iş yeri siparişleri geliyor. Akşam 7’den sonra ev siparişleri çok artıyor. Derbi maçlarda, çok izlenen dizilerin olduğu günlerde belirgin farklar oluyor. 12 Haziran’daki genel seçimlerde yüzde 15 artış olur” dedi.

GÜNDE 33 BİN SİPARİŞ


Yemeksepeti.com’a gelen günlük sipariş sayısının 33 bin civarında olduğunu belirten Nevzat Aydın, şu bilgileri verdi: “Özellikle yağmurlu havaları çok seviyoruz. Sipariş artıyor. 32-33 bin civarında sipariş demek, 100 bin insanı doyuyoruz demek anlamına geliyor.”

Haberin Devamı